Medlemsmötet 21 Maj – Del 1

TCS16-1

I lördags genomförde vi det andra årliga medlemsmötet för Tesla Club Sweden. Som brukligt (kan vi väl säga nu efter två år) samlades vi vid Tesla Motors servicecenter i Infra City utanför Stockholm.

TCS16-0

Nästa år kommer vi dock få problem, för de 40 Tesla Model S som samlades fyllde upp hela parkeringsplatsen utanför – och blockerade Volkswagens serviceinfart mittemot. (De tyckte dock det var bara roligt, när vi väl förklarat för dem att inom en halvtimme så åker vi iväg.)

I fjol var vi 23 bilar… fast då fanns det över huvud taget bara dryga 500 Teslor i Sverige. Medan bilarna glänste utanför höll undertecknad ett litet tal inne i servicecentrets showroom där jag berättade om att vi är nu över 2200 medlemmar i Tesla Club Sweden, och är därmed den största elbilsföreningen i Sverige. Av Sveriges dryga 1500 Teslaägare är över 560 medlemmar hos oss.

TCS16-2

Av Tesla Motors representant Karin Birgerson fick vi varsin fina Tesla bordsalmanacka innan vi satte oss i bilarna och gjorde oss beredda att åka iväg. Jag påminde om att viktigaste bilen när man kör i en kolonn är bilen bakom dig. Om den bilen saktar ner ska du också sakta ner. Om den bilen fastnar vid ett rödljus ska du också stanna (på ett trafiksäkert ställe) och vänta in den. Tack vare dessa tumregler kunde vi hålla oss i alla fall någorlunda samlade i Stockholms tungt trafikerade och trånga gator.

TCS16-3

Vi tog E4 in mot stan. Enligt rapport var första bilen nästan framme vid Kista när sista bilen i karavanen körde upp på E4 vid Infra City! Vi saktade ner så vi anlände till Norrtull i samlad konvoj.

TCS-4

Rödljusen på Sveavägen och vid Sergels torg gjorde allt de kunde att splittra oss. Våra leder började tunnas ut. Synen av Sergelfontänet omgivet av Teslor var dock magnifik!

TCS-5

Vi samlade oss igen på Norrbro utanför riksdagshuset. Här fanns det massor med turister som tog bilder på oss och kommer säkert berätta hemma i sina hemländer hur vanlig Tesla är i Sverige! 🙂

TCS-6

När alla har hunnit ikapp varandra, och de sista bilarna inte fick plats på bron längre utan började blockera trafiken på Gustav Adolfs torg åkte vi snabbt vidare, tillbaka på Vasabron.

TCS-7

Vi varvade våra motorer så det ekade i Klaratunneln! Eller… tja… eh… 🙂

TCS-8

Hela Kungsgatan fylldes med Teslor! Och av tystnad! Speciellt när det inte kom någon mötande trafik blev det ibland spöklikt tyst på gatorna.

TCS-9

Många lördagsflanörer hajade till när tystnaden sänkte sig över stadsmiljön och 40 Tesla Model S ljudlöst, långsamt susade förbi. Det var många som vinkade till oss och fotograferade!

TCS-10

På Hamngatan så klimatkompenserade vi vår parad, fast åt andra hållet så att säga! 🙂

Plötsligt dök det upp över 50, kanske uppåt 100 mopeder som högljutt knattrade åt andra hållet och spydde ut blåa avgasmoln! Dessa två konvojer -deras och vår- kompenserade varandra, så genomsnittsljudnivån och utsläppen i stan blev oförändrad 🙂

Har du tagit bilder på vår parad och lagt upp dem på sociala medier? Tagga dem med #TCS_STHLM så kan andra också hitta dem!

Fortsätt läsa del 2!

Tagged , . Bookmark the permalink.