Nu kan man beställa vinterdäck till Tesla Model 3

IMG_20190125_120609769~01

Nu har Tesla lagt till att man kan beställa vinterdäck till sin Tesla Model 3 i designstudion. På samma sida där man väljer bilens färg och fälgar kan man nu också bocka för att man vill även få en uppsättning vinterdäck till bilen.

Som vanligt är det Nokian Hakkapeliitta däck man kan välja, monterade på de olika fälg-val som finns till Tesla Model 3:

vinterdack

Till Long Range modellen kan man välja mellan odubbade eller dubbade Nokian-däck monterade på 18 tums Aero-fälgar eller 19 tums Sport-fälgar. Vinterdäcken med Aero-fälgarna kostar 19,850 kronor (både med och utan dubb), på Sport-fälgarna kostar de 34,750 kronor.

Till Prestanda modellen finns det bara ett enda vinterdäcksval: Nokian Hakkapeliitta R3 odubbade vinterdäck monterade på 20 tums Performance-fälgar för 39,700 kronor. Tesla ansåg väl inte att dubbarna skulle tåla elmotorns råstyrka.

Ni som redan har beställt Tesla Model 3 kan få köpa till vinterdäck till dem strax innan leverans. Tesla har ringt runt bland beställarna och undersökt intresset. När sista samtalet om leverans kommer ska man kunna få lägga till vinterdäck till sin beställning. Obekräftade rykten säger att sommardäcken kommer då tillfälligt lagras på däckhotell därifrån ägarna sedan kan hämta ut dem. Istället för att fylla bagageluckan med däck.

M3PowerSports1

M3PowerSports3Håller vi ändå på att snacka fälg kan vi passa på att visa de Power Sports 19 tums fälgar de första kinesiska provkörningsbilarna har utrustats med.

Kinesiska köpare kan förutom 18 tums Aero fälgarna även välja dessa 19 tums Power Sports fälgar. De finns inte på några andra marknader (än?)

Precis som Aero hjulen är det aerodynamiskt utformade navkapslar ovanpå en lättmetallfälg det handlar om. Med navkapseln på minskas hjulens luftmotstånd och därmed ökar bilens räckvidd.

Tar man av navkapseln blottlägger man lättmetallfälgen under – som verkar vara klart snyggare än de standard 18 tums fälgar som annars följer med Tesla Model 3.

Dessa bilder besvarar också frågan varför Hankook påstod att det är de som skulle leverera däcken till Model 3 men de bilar vi får i Europa har Michelin däck? Tydligen är det Hankook däck på bilar som ska till kinesiska marknaden.

M3PowerSports2

Vi tycker dessa 19-tums fälgar är en klart snyggare lösning än de 18 tums aero fälgarna och navkapslarna vi får på våra europeiska Teslor. Vad tycker du? Skriv din mening i kommentarsrutan nedan!

 


Nu har Tesla avslutat sitt rekommendationsprogram. Ni som har era referralkoder på olika ställen, som tex i er signatur på forumet, kom ihåg att plocka bort dem!

Tagged , , . Bookmark the permalink.
  • Mocke

    verkar lite dyra. vad blir det om man köper hjul från en av internetsidorna, blir det mer humant pris då?

    • https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/607616493/ Magnus Olsson

      Beror lite på vad du väljer för fälgar men med trycksensor inkluderat så känns åtminstone inte 18″ så överdrivet dyra.