Tesla Model 3 kommer få Hankook däck

Model3Proto1

Sydkoreanska Hankook har blivit utvald som däckleverantör till Tesla Model 3 rapporterar Korea Times. Hankook har lång erfarenhet med specialdäck för elbilar och levererar idag däck till bland annat Mercedes-Benz, Volkswagen och BMW.

Contisilent

Prestandamodellerna av Tesla Model S med 21-tums fälgar levereras idag med väldigt speciella Continentaldäck: insidan av däcket har en remsa skumplast som reducerar däckljudet med upp till 9 decibel. Contisilent-teknologin som den kallas används till att få fram högpresterande däck som ändå har lågt rullmotstånd och ljudnivå.

Andra Model S har däck från Michelin, som även de Tesla Model 3 prototyper som har visats upp var utrustade med.

 


DC input Charger

Som innehavare av en sajt som handlar om elektriska bilar brukar jag få en hel del spam. De flesta av dem är helt ointressanta – men sen ibland dyker det upp en och annan guldklimp. Ett sånt fick jag igår från kinesiska Setec Power som har börjat tillverka solcellsdrivna CHAdeMO snabbladdare.

Till skillnad från vanliga CHAdeMO laddare som är anslutna till elnätet och omvandlar inkommande växelström till likström får dessa laddströmmen som likström direkt från solpaneler, eller från batteribank när det är molnigt eller kväll. Man kan alltså få en komplett laddlösning även på platser helt utan elnät. De kommer nog i alla fall inte sälja många av dem i Sverige, men kanske i soligare länder.

Tagged . Bookmark the permalink.
  • Filip

    Kanske i soligare länder som har ett sämre elnät. Istället för att dra fram rejäla kablar och anslutningar till laddstationen kan man ställa dem var som helst :)