Nya finesser tack vare inre kameran

HVAC

Tesla har i sin senaste mjukvara aktiverat kameran som sitter ovanför inre backspegeln i Model 3 och Y, som tittar på föraren och passagerarna.

I den nya mjukvaran används kameran till att kontrollera om föraren är uppmärksam på trafiken medan autopiloten styr eller om han till exempel pillar på mobilen. Men enligt en ny patentansökan Tesla lämnat in kan kameran komma användas till fler unika, avancerade funktioner i framtiden. Kombinationen kamera och AI ger nya kraftfulla möjligheter.

Bilen kommer i framtiden kunna känna igen ansiktet på den som sätter sig i den och ställa in till exempel stolarna efter vem som satt sig där. Är det mannen eller frun som ska ut och köra idag?

Kameran kan också hitta förarens ögon och ställa in backspeglarna efter dem. Så att man har perfekt bakåtsikt oavsett längd och utan att behöva pilla på inställningarna.

Även luftkonditioneringens utblås kan automatiskt ställas in så att den inte blåser kalluft rätt i ansiktet på dig.

Mittskärmen kan visa olika menyer och flytta knapparna till respektive sida beroende om det är föraren eller passageraren som sträcker fram sin hand mot den.

Patentet beskriver egentligen kommande Tesla Cybertruck men samma funktioner kan implementeras i alla Teslor med inre kamera.

Din Tesla kommer känna igen dig i framtiden och nästan magiskt anpassa sig.

Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
 • Pontus

  Ska bli intressant att se hur den ställer in mittbackspegeln som inte ens har motorstyrning idag?

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Liite får du allt anstränga dig. Ytterbackspeglarna ställer in sig men den inre får du själv kämpa med ;-)

   • Pontus

    Sant. Men jag skulle hellre behöva trycka på en knapp och allt ställer in sig än att bara en del ställer in sig utan att jag gör något.

    • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

     Jahaa du vill ha en knapptryck för att se bakåt? Tryck på ikonen för backkameran :-)
     (ja jag håller med dig jag bara löjlar mig. det är en sån dag idag)

     • Pontus

      Det gör jag ju alltid så ingen fara.
      Men jag skulle ju både bli imponerad och besviken om den här funktionen kom som en OTA uppdatering, som sätesvärmen i baksätet.
      Får bygga själv :-)

 • Mocke

  En del som tejpar för kameran redan nu.. Få se om det har några funktioner som man behöver och som inte kommer ligga en till last. Det har med integritet att göra.