Nya spel på gång

TeslaRacer

Tesla har idag ett antal klassiska spel tillgängliga på bilarnas mittskärm som man kan spela medan bilen står parkerad. Medan man snabbladdar bilen på en Supercharger anläggning som inte har fina rastrum eller restauranger i närheten kan man ha lite roligt i bilen istället.

Fast med “klassiska” menas tyvärr mest ganska primitiva spel från 1970 och 80-talet. Men det kommer snart ändring på det.

Elon Musk avslöjade på spelmässan E3 två efterlängtade spel som kommer till bilen: Cuphead och Beach Buggy Racing 2: Tesla Edition.

Cuphead är ett hypat plattformsspel med säregen grafik som påminner om gamla tecknade filmer. Typ Super Mario meets Mickey Mouse.

Beach Buggy Racing är ett bilspel där man kör Tesla (inte Beach buggy) runt på olika banor. Man styr naturligtvis med ratten. Bilens ratt.

Det sägs att Tesla har portat Unity och Unreal spelmotorerna så vi kan se emot flera modernare speltitlar till bilarna. I nedan videoklipp skymtar det att spelen kommer få en egen Arcade knapp på mittskärmens meny att komma åt dem med. Spelet Fallout ryktas också komma till bilarna.

Om du hellre vill titta på filmer sägs det att bilarna kommer få Youtube stöd, eller till och med Netflix. Naturligtvis bara när bilen är parkerad dock. (Fast vi tycker egentligen fixa bara Chromecast stöd så kan vi streama vad som helst till skärmen från våra mobiler.)

Hursomhelst vill Tesla göra laddminuterna till en angenäm upplevelse. Nästan så man längtar till Superchargern…


rps20190428_154031

Nu på söndag kl 10 är det dags igen för träff på Brostugan! Teslor! Fika! Solsken!

Bookmark the permalink.
 • Mocke

  tack och lov att de inte kommer använda pedalerna för att styra racingspelet.

 • Ted

  Synd man inte kan använda pedalerna. Hade gett en extra upplevelse!

 • MikeL

  Skulle säga att Cuphead är mer “Contra (Probotector) on hard mode meets Mickey Mouse” än Super Mario :)

 • Simon

  Det här kommer definitivt att göra laddtiderna för korta.