Nya Superchargers!

SC_Sweden_2018-05-28_s

Tesla har uppdaterat sina Supercharger-kartor och markerat var de tänker bygga nya snabbladdar-stationer.

Tesla planerar bygga nya Superchargers i:

Töre – placerad på E4 mittemellan Luleå och Haparanda kommer den Superchargern bli Sveriges nordligaste och användas vid resor till Finland eller Gällivare/Kiruna. Bygget av den stationen har tyvärr dragit ut på tiden – enligt Teslas tidigare planer skulle den ha byggts redan i fjol. Nu hoppas de på invigning senare i år.

Storuman – strategiskt placerad i närheten av där E12 och E45 korsar varandra. Planeras invigas först nästa år, 2019.

Storlien – vid norska gränsen kommer den hjälpa både norrmän och svenskar på väg till skidsemestern. Hoppas Tesla hinner inviga den innan vintern i år.

Sveg – placerad på E45 mellan Superchargrarna i Mora och Krokom möjliggör den resor mellan dem men blir även välkommen av dem som vill åka skidor i Lofsdalen, Vemdalen, Ramundberget mfl. Även den skulle egentligen ha invigts redan i fjol enligt Teslas tidigare planer men har flyttats fram i tid, nu med målet att invigas i år.

Hudiksvall – mittemellan Gävle och Sundsvall kommer den avlasta Superchargrarna där. Kommer först 2019.

Torsby – precis innan norska gränsen på E16 möjliggör den dels en alternativ väg mot mellersta Norge dels möjliggör den resor längs E45 mellan Superchargrarna i Karlstad och Mora. Även den en eftersläntrare från i fjol.

Enköping – ännu en Supercharger strax utanför Stockholm som de i Uppsala och Tystberga. Arbetet har redan påbörjats, se nedan.

Grums – bara två mil från Superchargern i Karlstad kommer den avlasta den.

Norrköping – mittemellan Superchargrarna i Tystberga, Ödeshög och Edsbruk.

Kungälv – strax norr om Göteborg kommer den hjälpa besökare norrifrån att ladda sina bilar innan de kör in i eller igenom staden.

Markaryd – längs med E4 mittemellan Superchargrarna i Lagan och Löddeköpinge.

Skurup – markerad i Skurup, men vi undrar om inte Sturup flygplats i närheten skulle vara ett bättre val? Skurup ligger bortom flygplatsen från Malmö sett och skulle bli en omväg.

Det är glädjande att Tesla fortsätter bygga på sitt Supercharger nätverk! Dagens 24 stationer runt om i Sverige ska med 12 nya utökas till sammanlagt 36 stationer. Det är en ökning på 50%!

SuC_Enköping

Några av dessa Superchargers har redan börjats byggas, som den i Enköping till exempel. Den verkar bli Sveriges största Superchargerstation – vår medlem HerrNilsson räknade till 16 stolpfundament som ska grävas ner.

 


TCS ett år sedan: Nya Superchargers!

Jämför årets utbyggnadsplaner med fjolårets!

Tagged , . Bookmark the permalink.