Nyckla inte en Tesla


Det är ingen vidare bra idé att nyckla en Tesla. Eller göra inbrott i en. Fler och fler vandaler börjar lära sin läxa: försöker du sabba en Tesla åker du dit.

Tesla har infört sitt vaktläge i februari i år. När en parkerad Tesla detekterar folk som kommer alldeles för nära bilen spelar den in vad bilens kameror ser. Och ibland ser den tyvärr tråkiga saker. Folk som är avundsjuka eller hatiska mot elbilar och som bara vill förstöra. Utan att inse att de fastnar på film.

Amerikanska polisen har de senaste månaderna satt fast massor med vandaler, inbrottstjuvar och folk som betedde sig illa i trafiken tack vare Teslas vaktläge och trafikkamera. Ovan video är en kort sammanfattning av några av de mest uppmärksammade fallen.

Det är nästan ironiskt hur folk försöker dölja sina missdåd, titta runt så ingen ser, hålla nyckeln gömd bakom sin kropp och gå loss på lacken – bara någon centimeter från kameran som spelar in allt. I och med att bilen även spelar in några minuter runt händelsen kan man ofta se ansiktet på folk som saboterar – eller till och med registreringsskylten på bilen de kör!

I Sverige verkar vi vara lite snällare mot andras bilar – eller om vi helt enkelt bara är färre? Vi har i alla fall inte hört om någon som har råkat ut för något liknande i vårt land än. Men det är lika bra buset lär sig redan nu att det är ingen idé att hitta på dumheter mot en Tesla – man åker bara dit.

 


TCS tre månader sedan: Välj rätt USB minne till din Tesla

För att kunna spela in ska du stoppa ett minne i din Teslas USB port. Det är dock viktigt att du väljer rätt slags minne. Vanliga USB stickor klarar inte av konstant inspelning från videokameror så bra. Du bör välja ett SDXC minneskort istället.

 


Klubbmöte på söndag

Sista söndagen varje månad har vi klubbmöte på Tesla Club Sweden. Precis när ni har vant er vid mötena på Brostugan är det dags att lära om sig :-)

Under vinterhalvåret flyttar vi våra möten till Herrängens Gård, Segeltorpsvägen 49 i Älvsjö.

Väl mött kl 11 nu på söndag den 27:e!

(Och glöm inte att ställa om klockan till vintertid!)

Bookmark the permalink.