Nytt referralprogram

M3P
Tesla har återlanserat sitt framgångsrika rekommendationsprogram där befintliga Teslaägare kunde värva nya kunder.

Istället för traditionell reklam har Tesla alltid förlitat sig på mun-till-mun spridning av sitt budskap. Inte ens glansigaste reklamsnutten kan överträffa en provåkning av grannens Tesla. Ingen informationsbroschur kan matcha att höra hur det är att ha en elbil från riktiga elbilister. (Du kan göra det på vårt forum till exempel.)

Rekommendationsprogrammet fungerar så att när någon köper en Tesla anger hen referralkoden för den Teslaägare som hjälpte till inför beslutet. Då får både nya och gamla ägaren ett litet bonus från Tesla.

Problemet med gamla referralprogrammet var att Tesla blev alldeles för givmild. Influencers som nådde många tittare fick inte bara en utan ibland flera gratis Tesla Roadsters. Ja, gratis sportbilar. Det kostade Tesla alldeles för mycket pengar.

Därför är nya referralprogrammet mycket mer begränsat:

Både den som köper en Tesla med referralkod och den vars referralkod som använts får gratis Supercharging laddning på Teslas egna snabbladdare motsvarande 1500 km räckvidd.

Teslaägaren vars referralkod använts kommer också med i utlottningen av en gratis Tesla Model Y per månad och en gratis Tesla Roadster per kvartal. Ju fler referrals desto större chans får man att vinna men man får vinna bara en gång. Därmed har även andra än influencers en chans att vinna stort utan att det kostar Tesla för mycket.

Ska du alltså köpa en Tesla och vill få lite gratis Supercharging se då till att beställa din bil via någons referrallänk. 1500 km räcker ju till en liten gratis Europaresa.

 

För att undvika problem med “referral-tiggeri” (folk som gör massa reklam för sina egna referralkod) på vårt forum har vi infört en ny funktion och nya regler:

Du kan mata in din referralkod på din profilsida (klicka här)

Då dyker den upp under din profilbild till höger om dina inlägg och på din profilsida. (På mobiler syns inte din profilbild vid inlägg, då får folk klicka på ditt namn för att se den på din profilsida.)

DETTA ÄR ENDA STÄLLET DU FÅR ANVÄNDA DIN REFERRALKOD!

DU FÅR INTE:

 • Ha din referralkod i din signatur
 • Skriva din referralkod i rubriken för inlägg
 • Skriva din referralkod i texten i inlägg
 • Göra reklam för din referralkod
 • Locka med erbjudanden om folk använder din referralkod

På så vis blir det lätt att hitta folks referralkod utan att hela forumet klottras ner med “använd-min-referralkod”-inlägg.

Tagged . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
 • Storapa

  Slipper man skatt när det lottas ut?

  • Kenneth

   Skulle inte tro det.

  • Filip

   Det lär bli vinstskatt på typ 20 procent istället för inkomstskatt och arbetsgivaravgifter iaf. Så mindre skatt blir det.

   • Danni Efraim

    Det har jag faktiskt svårt att tänka mig att det skulle bli. Det krävs fortfarande en insats, även om slumpen delvis styr.

    Skulle det vara så att det bedöms som ett lotteri så är skatten 0%. Och så är lotterier såklart tillståndspliktiga, så hela grejen skulle vara olaglig.