Öppna dörrarna på Model X

ModelX10

Om du krockar med din Tesla Model X kan elen i vissa fall stängas av som en säkerhetsåtgärd. Men hur ska du kunna öppna bakdörrarna då? De är ju motorstyrda.

Har du studerat bilens inbyggda elektroniska instruktionsbok på mittskärmen kan du redan svaret. (Men handen på hjärtat: har du läst instruktionsboken?) När du väl sitter där inne och vill komma ut är det liiite för sent för det – det har till exempel de kineser insett som satt i baksätet på sin Model X när den krockade i Kina i februari i år. Bilen krockade med mitträcket på motorvägen och en annan bil, och båda bilarna började brinna. Som tur är hann de stiga ut via framdörrarna, men skulle de ha läst instruktionsboken skulle de ha tagit bort högtalargallret istället:

Xdoorpower

När man väl vet hur man ska göra är det inte särskilt svårt, förutom att dörrarna väger som bly utan motorer som hjälper till att öppna dem. En annan kines har gjort följande videoklipp som nog alla Tesla Model X ägare bör titta på:

Har du passagerare som ofta åker i baksätet i din Tesla Model X, som dina barn till exempel, bör du visa dem hur man låser upp bakdörren med vajern bakom högtalargallret. För säkerhets skull.

 


TCS ett år sedan: Tesla Model 3 kommer ha mindre batterier än Bolt

För ett år sedan avslöjade Jeff Evanson, Tesla Motors chef för Investor Relations att Model 3 kommer ha mindre än 60 kWh batterier i grundversionen. Han sa inte hur mycket mindre, men de flesta bedömare gissar på 55 kWh. Sedan dess har vi även fått reda på att största batteripacket som kommer erbjudas till Model 3 blir på 75 kWh. Därmed ser vi fram emot ett “kWh-krig” mellan Chevy Bolt och Tesla Model 3.

 

Tagged . Bookmark the permalink.
  • Mocke

    Självklart. det låter väldigt intuitivt och precis som en passagerare som kanske bara åkt denna gång och denna och givetvis aldrig läst instruktionsboken kommer förstå hur den skall göra.

  • Eldaria

    Tesla bör ju kanske ha haft en liten dekal eller liknande som visar att det finns en nödöppnare bakom där. Men sen kan man ju, som de avslutar med i filmen, även ha en glasbrytare/hammare för att komma ut, kanske till och med lättare än att försöka lyfta de tunga dörrarna.