Öppna dörren med mobilen

Unlatch

Tesla har lagt till en ny ikon i mobilappen för Model 3 och Model Y ägare. Med hjälp av den kan man poppa upp förardörren på bilarna. Den nya finessen kräver förutom senaste mobilapp även mjukvara 2022.36 i bilarna.

M3 door1

Tesla Model 3 och Y har inte automatisk dörröppning som Model X har men när man trycker in handtaget så poppar dörren ut en centimeter i alla fall. Det är den funktionen på förardörren som nu även kan fjärrstyras med mobilappen.

DIY-Model-3-ice-door-handle-1Så varför vill man kunna fjärrstyra det? Varför ska man kunna poppa dörren med mobilen istället för att bara gå fram till bilen och öppna med handtaget?

Jo för att på vintern kan handtaget ibland frysa fast. Då blir det ju svårt att öppna dörren. Nu behöver man inte längre banka och bända i sådana fall, bara ta upp mobilen och öppna upp dörren med hjälp av den. (Om nu inte fönstret också frusit fast i dörrkarmen.)

Bra att ha ifall det kniper på vintern.

Fast allra enklaste sättet är fortfarande att slå på förvärmningen. Tio-femton minuter innan man ska gå ut till bilen slår man på värmen från mobilen så tinas både dörrarna men framför allt fram- och bakrutan upp. Så att man slipper skrapa rutorna, man slipper bända i dörrarna, man slipper sätta sig i en iskall bil. Att kunna värma upp bilen innan avfärd är en av elbilars största fördelar.

 


DIY-Model-3-ice-door-handle-2TCS fyra år sedan: Model 3 är inget kristallglas

Terrance från Kanada hälsar att Model 3 är inget kristallglas. Har dörrhandtaget frusit fast är det bara å ge den en rejäl smäll. En metod till och med Tesla tipsar om på sina sidor.

 

Bookmark the permalink.