Tesla Servicecenter i Örebro?

Salamandervagen

Enligt envisa rykten håller Tesla på att bygga en servicecenter i Örebro. Företaget söker en verkstadschef till Örebro och lokaltidningen Nerikes Allehanda har snappat upp rykten om att anläggningen kommer hamna på Salamandervägen strax söder om staden. Platsen är strategiskt belägen just där E18 och E20 möts.

“Platsen är inte bekräftad ännu” skriver Nerikes Allehanda, “men bredvid Porsche center längs E20, söder om Örebro, byggs just nu en befintlig byggnad om – och det spekuleras i att Tesla ska öppna både en märkesverkstad och en snabbladdningsstation där.” De spekulerar i att det blir enklare för företaget att söka ett bygglov för både verkstad och Supercharger än två separata.

“När Nerikes Allehanda besökte den utpekade adressen på Salamandervägen, nära E20, befann sig några byggarbetare i lokalen. Det byggs inte bara invändigt utan grävs även i marken utanför.”

Vi betonar att det är endast rykten än så länge. Men det är känt sedan tidigare att Tesla planerar bygga en Supercharger station i Örebro och företagets egen jobbannons talar också onekligen för sig. En servicecenter i Örebro skulle inte enbart underlätta för Teslaägare i Örebro län utan även i hela Värmland.

I Umeå dröjde det ett och ett halvt år från de första ryktena tills servicecentret till slut öppnade. Vi hoppas det kommer gå snabbare den här gången.

Bookmark the permalink.