Nya Servicecenter på gång

20191006_083649Det har dykt upp tre nya servicecenter på kartan på Teslas hemsida. I Umeå, Linköping och södra Stockholm planeras det för nya verkstäder.

Lokalen för service centret i Segeltorp strax söder om Stockholm köpte Tesla redan för ett år sedan. Den har dock stått tomt sedan dess, på grund av de åtstramningar Tesla gjorde i somras. För att avlasta servicecentret i Infra City norr om Stockholm började Tesla använda den tomma lokalen till att låta de mobila servicebilarna stå där inne och betjäna kunder inomhus.

Nu verkar det dock som om Tesla har tagit på sig spenderarbyxorna igen, för lokalen i Segeltorp rapporteras nu äntligen få bilhissar och övrig utrustning för att bli en riktig bilverkstad.

Teslas redan befintliga servicecenter i Stockholm, i Infra City behöver all hjälp den kan få. Ständigt fler Teslor i huvudstaden i kombination med begränsade utrymmen som gör expansion omöjlig har för länge sedan gjort att den verkstaden har slagit i kapacitetstaket. Förutom nya verkstaden i Segeltorp kommer även den som ska byggas i Finland avlasta Infra City – hittills har den fått ta hand om finska kunder också.

ElonSCnorth

För ett år sen twittrade Elon Musk ett glädjande besked till alla Teslaägare i norra Sverige: det kommer öppnas ett servicecenter även i landets norra ända.

Länge såg det ut som att Tesla skulle placera en mobil servicebil i Umeå-trakten. Och det är fortfarande möjligt att det blir så. Men enligt Teslas hemsida verkar det nu som att företaget har mer avancerade planer, med ett riktigt servicecenter som enligt Teslas hemsida “kommer snart” till Umeå.

Förutom att underlätta vardagen för de runt 300 Teslor som idag finns i norra Sverige från Sundsvall och uppåt kommer en verkstad i Norrland även få fler att våga skaffa en Tesla där.

Tredje servicecentret som bekräftats “coming soon” på företagets hemsida är i Linköping. Den ska då avlasta Teslas befintliga verkstäder i Stockholm, Göteborg och Malmö. Teslas bilar är populära i Jönköping-, Linköping- och Norrköpingstrakten men ägarna hade långa resvägar till närmsta servicecenter för att åtgärda problem och fel.

Med den explosionsartade ökningen av antalet Teslor i vårt land som pågår just nu är det naturligt även för företaget Tesla att öka på sin närvaro i Sverige. Hoppas de inviger alla sina planerade servicecenter snart för de är efterlängtade av många kunder!

Bookmark the permalink.