Orsa Sportbilsfestival

OrsaSBF

Om en dryg månad är det dags för Orsa Sportbilsfestival. En härlig helg fylld med sportbilar och musik, garanterat trevlig upplevelse för hela familjen!

Tesla Club Sweden kommer vara på plats – och så även Tesla Motors. Tesla Motors kommer erbjuda insane provkörningar till alla intresserade. Tesla Club Sweden kommer visa att det finns en entusiast- och ägarklubb till bilarna.

Vi har fått följande information från festivalledningen:

Fredag – ankomst
Festivalen inleds på fredagen med ett arrangemang på Mora Flygfält tillsammans med Min Stora Dag. Familjer med svårt sjuka barn får möjlighet att åka sportbil, polisbil, brandbil och ambulans. Dessutom finns ett flygplan på plats för de modigaste att flyga en tur i! Denna VIP-start är endast för familjerna och är inte en öppen tillställning.

Vid köpcentrumet Noret vid avtagsvägen från Mora till Orsa ligger varuhuset Biltema. Där sker festivalens check-in mellan klockan 15- 19 då klubbarnas alla medlemmar kan hämta sin välkomstpåse (innehållande bland annat program och intressanta erbjudanden från bygden). Biltema hälsar Er välkomna genom att bjuda på kaffe och kaka och Ni kan visa upp era fina bilar på en avskild del av varuhusets parkering under besöket. Ett tips är att inhandla de tillbehör för tvätt och puts som kan behövas under helgen. För Er som anländer på lördagen finns er välkomstpåse att få på festivalområdet.

Lördag – festivaldag
Festivalen öppnar för besökare klockan 10.00 på Tallhed, Orsas flygfält. Det tar ca 10 minuter att åka från Orsa till Tallhed. Önskvärt är att bilklubbarna anländer i samlad trupp till festivalområdet mellan 08.30 – 09.30 för att lotsas in på rätt plats. Kaffe och smörgås finns att köpa på plats när Ni anländer. Lunch och fika finns tillgängligt på festivalområdet under hela dagen.

Festivalen stänger vid 16.00 och om inte något annat anmälts stannar klubbarna kvar till dess. På festivalområdet finns möjlighet till att äta middag (speciellt för klubbarnas deltagare) efter festivalens stängning. Detta för att underlätta planeringen inför kvällens aktiviteter, om man vill delta på dessa.

Kvällens underhållning börjar kl 19.30 med Allsång med Kalle Moraeus och vänner på Udden i Orsa.
Biljetter till detta finns att köpa på deras hemsida. Efter uppvärmningen fortsätter en rockkväll på Sveriges vackraste folkpark, Skeer i Orsa. Mer info om detta kommer inom kort.

Viss logistik kommer att finnas mellan Udden, Orsa Camping, och Skeer under kvällen för att inte Ni ska behöva tänka på parkering av era bilar.

Söndag – cruising vid Siljan
Söndagen erbjuder en cruising vid Siljan med underbara vyer och trevliga stopp längs vägen. På Leksand Sommarland avslutas cruisingen och sportbilshelgen med ett lunchstopp där Ni kan välja att äta på en av deras tre olika restauranger. Vill ni visa upp Er bil under lunchen är Ni välkomna att köra in och parkera i parken!

Övernattning
Sportbilsfestivalen samarbetar med ett antal olika hotell och boenden, läs mer här.

Mer info
Finns på deras hemsida och på Facebook.

Anmälan
Alla Teslaägare är välkomna att vara med! Vi måste anmäla antal deltagare, så vi måste i vår tur veta hur många det är som vill vara med. Anmäl er här.

 


TCS ett år sedan: Zzapp!

Tesla Roadster, möt Tesla spole. För ett år sedan berättade vi om vad som händer om blixten slår ner i en elbil.

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.