TCS träffen 16 Maj – del 4

DSC00614

I denna sista del av vår artikelserie berättar vi om fotograferingen i Bergianska och festmåltiden (typ) på MAX.

I lördags träffades vi i Infra City, körde Tesla-parad genom Stockholms gator, och BEV-ade en bensinmack. Slutligen träffades alla på Bergianska trädgårdens parkeringsplats. (Inklusive de fyra bilarna som körde vilse i stan och gav upp försöken att hitta karavanen igen utan åkte direkt dit.)

Vi ställde upp bilarna i en halvcirkel och tog massor av bilder på dem. Solen som lös över våra bilar medan vi körde i stan lös plötsligt med sin frånvaro tyvärr, men vi tog det med ro. Alla som var med tyckte att dagen blev väldigt lyckad, alla pratade om sina positiva upplevelser, många kom och tackade mig för arrangemanget. Flera sa redan där och då att de gärna vill vara med nästa gång också!

Tillbakaresan till Infra City skedde inte längre i konvoj utan var och en i sin egen takt… vissa kom lååångt tidigare fram än andra (om vi säger så 😉 ). Medan de hungriga bilarna laddades fick också deras förare sina hunger tillfredsställda.

IMG_20150506_194035

De som var intresserade kunde köpa de laminerade klisterdekaler jag har tagit fram:

TCS : en liten 8×6 cm dekal med vår klubblogga, 29:-

willdo : en 30×6 cm dekal med texten “This car will do until I get my TESLA model 3”, 39:-
(väntar man på en annan Teslamodell kan man klippa bort “MODEL 3”)

De på plats slapp betala 15:- i porto. Vill du beställa dem nu i efterhand Swisha din betalning inklusive porto till 076-265 1635. Som meddelande ange vilka dekaler du önskar (TCS eller willdo) och adressen dit jag ska skicka dem, så landar de i din brevlåda om några dagar.

 


Ordna nu era egna möten också! Det är faktiskt inte så svårt.

Kom överens om en tid och plats ni ska träffas på, gärna på vår forumavdelning för evenemang. En bra start eller slutpunkt är ju alltid en Supercharger…

Om ni ska köra parad: planera rutten. Till det skulle jag föreslå Google Maps på PC/Mac. Där kan man enkelt ta tag i och dra i rutten Google föreslår så att den passar bättre. Dessutom tas det hänsyn till enkelriktat och andra tråkigheter man inte vill råka ut för. Via street view kan man “provåka” rutten. Man kan även se tiden rutten kommer ta.

Innan ni åker bör den som kör först lämna ut sitt telnr så de andra kan kontakta vid behov.

När ni kör i parad: kolla alltid i backspegeln att bilen bakom dig hänger med. Saktar den ner, eller får förhinder av tex en trafikljus så sakta ner själv, eller tom stanna. Bilen framför dig kommer göra likadant och på så sätt hålls hela karavanen av bilar ihop. Veva ner rutorna så ni kan höra och prata med förbipasserande!

Det måste inte bli parad. Det “räcker” med att träffas och snacka, eller åka en sväng på en lite kurvig och kul väg. Kolla in Sveriges roligaste vägar på Auto Motor & Sport.

Ha så kul! Och posta era bilder på forumet!

 


TCS ett år sedan: Öresund Electric Car Rally

Man kan även vara med i elbilsmöten andra arrangerar. Som tex OECR – Öresund Electric Car Rally. Tävlingen som vi rapporterade om i fjol kommer att arrangeras i år också. Vill du vara med är det hög tid att anmäla sig! Hoppas dock inte på att vinna, ty codrivern till fjolårets bronsmedaljör kommer ställa upp med egen Leaf i år! 😉

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.