TCS träffen 16 Maj – del 3

DSC00607

På slutet av vår Tesla-parad genom Stockholm lördagen den 16:e Maj kunde vi inte motstå frestelsen att på ett skämtsamt sätt ge igen lite grand för alla gånger man har blivit ICE-ad på en laddstation…

Man har ju ibland råkat ut för att man kommer fram till en laddstation -Supercharger eller publikt- och i parkeringsrutan framför laddaren står det en bensinbil och blockerar! På engelska heter fenomenet ICE-d efter engelskans Internal Combustion Engine = förbränningsmotor.

Vi trodde att de flesta ställer sin bensinbil framför elbilsladdare av okunskap – ända tills vi såg resultatet av en omröstning i svenska tidningen Auto Motor & Sport. I anslutning till en artikel om fenomenet ICE-ing ställde de frågan “Skulle du kunna tänka dig att parkera min bil med förbränningsmotor på en elbilsplats för att protestera?” (Protestera mot vadå? Det framgick inte.)

Chockerande 7% av deras läsare svarade JA på frågan! Var fjortonde bilist är alltså redo att med berått mod parkera framför en laddstolpe – bara för att jäklas! :shock:

Så vi tyckte det var läge att bjuda på egen medicin ;-) Efter att vi har lämnat Stockholm bakom oss med vår Teslaparad tog vi tillfället i akt: plötsligt från ingenstans dök det upp 20 elbilar som belägrade en bensinstation!

Vi BEV-ade bensinstationen! :-)  Om bensinbil som blockerar laddare heter ICE-d så måste det omvända ju heta BEV-d eller hur? Efter engelskans Battery Electric Vehicle.

Vi var dock snälla och parkerade inte där i timmar, utan endast nån minut tills vi tog våra bilder. Sedan åkte vi vidare. Inga bensinbilar blev skadade under fotograferingen ;-)

Många av oss har inte varit på en bensinstation på länge och blev chockade över hur de egentligen är. Man ser på dem med helt andra ögon nuförtiden. Nu ser man oljefläckarna överallt på marken, nu känner man bensinstanken, man ser smutsen. Som en sa: “och folk köper och äter varmkorvar i den här omgivningen?”

BEVd_2

Efter denna sista station på turen begav vi så oss mot Bergianska trädgården för uppställning och fotografering av bilarna – som sista delen av vår artikelserie ska berätta om i morgon!

Fortsätt läsa del 4!

 


TCS ett år sedan: Barnen där bak

För exakt ett år sedan berättade vi om de bakåtvända barnstolarna längst bak i Tesla Model S. Tänk på att det kan bli varmt där när solen gassar på. Tänk också på att inte tvinga in protesterande ungar där bak när folk ser på – folk har livlig fantasi och har ringt polisen om misstänkta kidnappningsförsök! Och slutligen bjöd vi på en bild om just en ICE-ning – av en bil du inte trodde var möjligt!

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.
  • Markus Ottosson

    Småkul, men vi får nog passa oss så att vi inte “trissar upp stämningen” om man säger….