Piiiinsamt, Audi!

Created with GIMP

Audi har på sin sajt en informationssida som besvarar vanliga frågor om elbilar.

Men… känner vi inte igen texten som står där från någon annanstans?

Audi2

Audi har helt enkelt klippt och klistrat in texten rakt av från Teslas webbsida, de brydde sig inte ens om att plocka bort raden där Tesla Model 3, S och X nämns!!!

Riktigt, riktigt pinsamt Audi!

Vorsprung durch copypaste?

Själv tycker jag de borde löpa linan ut och även kopiera bilarna rakt av. Då kanske de skulle kunna sälja fler av dem ;-)

PS: Audi har nu ändrat sin informationssida och plockat bort raden där Tesla nämns. Resten av texten är dock fortfarande ord för ord exakt samma som på Teslas sida.

Bookmark the permalink.
 • Jan-Erik Sebestyen

  Det tycks ju vara rätt vanligt att skaffa sig en akademisk examen genom att kopiera andra. Inte speciellt förvånande att de som gjort så fortsätter i samma stil. Det skulle vara mer förvånande om de började tänka själva. Eller att ledningen på Audi skulle göra som Teslas och börja arbeta. Det är nog deras värsta mardröm, att den välbetalda anställningen de har skulle urarta i arbete.

 • Erik Åslund

  Synd att de är sämre på att kopiera engagemanget att ställa om till hållbar energi.

 • Kenneth

  Huawei har kopierat kursmaterial på samma sätt från Ericsson. Pinsamt ja.

 • Johnny H

  Mycket märkligt. Att våga göra något så dumt? Hur svårt ät det att göra ett eget arbete?

 • Olle Öberg

  Haha, vilken tabbe!

  Men hoppas att inte Audi kopierar Tesla allt för mycket, E-tron är min favoritelbil just nu, och det bara på grund av att det är den enda elbilen man kan stänga av anti-sladdsystemet på!
  Jag anser att det är en katastrof och skamligt att släppa en dyr premiumbil utan att ge föraren chansen att ta kontroll över sin egen bil!

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Öhh… Tesla Model 3 Performance med Track Mode?
   https://teslaclubsweden.se/model-3-track-package/

   • Olle Öberg

    Sant, glömde bort den senaste uppdateringen. Men varför ska det vara unikt för Performancemodellen? Tesla hade enkelt kunnat skickat ut en uppdatering till alla sin bilar, eller t.o.m. tjänat pengar på det genom att erbjuda ett “trackmode light”!
    Det känns väldigt onödigt att betala för all den prestandan som Model 3 Performance erbjuder bara för att kunna få köra med bredställ ett par gånger om året!

    • JH

     DYna mode?

 • Marcus

  Om de nu åtminstone hade plockat bort hela den kopierade texten från sin hemsida. Då hade de kanske kunnat rädda sig med en dålig lögn som “vi har blivit hackade” eller liknande. Men nu har de ju bara tagit bort den mest uppenbara tabben, resten står kvar. De verkar inte ens tycka att det är pinsamt att kopiera allting rakt av.
  Dåligt. Bara dåligt.