Polestar 2 provkörd

polestar_2_001

Tesla Club Swedens medlem och elbilspodden Bilar Med Sladds programledare Fabian Ruben har fått provköra kommande elbilen Polestar 2.

Han verkar vara lyrisk över bilen, att döma av nedan video. Bilens byggkvalitet, köregenskaper och nydanade mittskärm får toppbetyg av Fabian. Även sittkomfort och bagageutrymmen, och bilen har många väl genomtänkta detaljer.

Enda egentliga kängan bilen fick var den laddbricka från Plugsurfing som levereras med bilen och att Polestar därmed tycker att “japp, nu har vi fixat det där med laddning”.

Fabian ger en unik vinkel i sitt reportage genom att han inte är en traditionell biljournalist, utan är en elbilist. Han jämför Polestar 2 med framför allt andra elbilar, och främst kanske mot Teslas elbilar. En sån liten detalj som att laddluckan är helt manuell går traditionella biljournalister förbi – men som elbilist vet man hur andra elbilar löst problemet. Och att förr eller senare glömma stänga laddluckan handlar inte om lathet – utan om sannolikhetslära.

“Så är det här elbilen som får Svensson med på elbilsbanan? Svaret är ett rungande ja.” avslutar Fabian sitt reportage med. Även om vi därmed nu avslöjade slutet ;-) bör du ändå titta igenom hela reportaget nedan:

(Personligen har jag inte fått provköra Polestar 2 än, men Fabians provkörning verkar lovande. Mitt problem när jag provsatt den var dock att med min långa korpulenta kropp kunde jag knappt komma in i baksätet. Andra bilar har mer inbjudande bakdörr öppningar.)

 


Polestar_batteripackTCS ett år sedan: Polestar 2

När Polestar först visade upp sin kommande elbil gick vi i detalj igenom dess uppbyggnad och tekniska lösningar. Och diskuterade även hur Polestars och Volvos elbilar kommer främja alla svenska elbilister, oavsett vilket märke de kör…

Tagged . Bookmark the permalink.