Prishöjning

ForvantningarFlera av våra medlemmar rapporterar att Tesla Motors verkar vara på gång att höja sina priser. Med ca 7%, ganska så omgående. (Inom några timmar, antingen redan i kväll eller på måndag morgon.)

23 JAN 23:30 : Nu har priserna höjts på Tesla Motors svenska hemsida, med drygt 7%. Vi återkommer med detaljer på måndag.

Prishöjningen är på grund av kronans fall mot dollarn. Dollarn är nu uppe i 8:30 kronor, mot kurser kring 6:40 för ett år sedan. Det går alltså åt fler kronor att betala bilens amerikanska pris i dollar, därför måste priserna justeras när växelkursen förskjuts så extremt mycket som det har gjort under senaste månaderna.

Står du precis och velar och ska bestämma dig kan det löna sig att slå till nu på en gång innan prishöjningen – 7% på bilens pris kan betyda många tiotusen kronor!

Beställer man bilen nu och betalar handpenning får man bilen till det gamla priset. Sedan har du 14 dagar på dig att ångra dig innan beställningen konfirmeras.

Senast priset höjdes var det en av våra medlemmar som slog till i tid och sparat 50 000 – och en annan som inte besökte vårt forum just den dagen, det kostade honom 50 000 kronor…

 

Tagged , . Bookmark the permalink.
 • AndOne

  8,30 SEK/dollar. Satan så snabbt det har rasat. 6,35 i Mars…. Och med politikerröran kan det bli än värre…. :(

  • Simon

   Äsch, den går ner igen senare…

  • Filip

   Det är inte framförallt kronan som har rasat, så “politikerröran” har det inget med o göra. Det är dollarn som stärkts. En Euro har bara blivit typ 6% dyrare på ett år. Dollarn 30%.

   • AndOne

    Politikerröran finns i Euro-området med….

 • Lasse Larsson

  Min beställning är nu 112 000 kr dyrare än jag beställde den.

  • AndOne

   Nu kostar 85D lika mycket som min P85D jag beställde förra veckan med samma utrustning… Man har lite tur ibland.