Så gick Tesla Motors kust-till-kust resa till

coast2coast

Tesla Motors har släppt en video i tre delar om hur deras första kust-till-kust resa i USA gick till. Ni som har läst vår nyhetsartikel om resan kommer ihåg att två Tesla Model S åkte 30 januari i år från Los Angeles till New York för att propagera för Tesla Motors nationella Supercharger snabbladdarnät.

Den 5500 km, 76 timmar långa resan komplicerades framför allt av att just då drabbades USA av kraftiga snöoväder. Stora delar av resan gjordes i minusgrader och snöstorm. Ett tag såg det ut som om försöket skulle behövas avbrytas för myndigheterna stängde av motorvägarna bilarna skulle ta (I70 och I25 i Kolorado) på grund av det extrema vädret. Lyckligtvis kunde bilarna ta en alternativ väg förbi de stängda motorvägarna.

Största enskilda händelsen annars längs resan var att en utav bilarna gick sönder. Nej, nej, inte Teslorna. En utav de bensindrivna följebilarna, som användes som sovplats av förarteamet!

Luta dig bak i fåtöljen och häng med på Tesla Motors resa:

Del 1:

Del 2:

Del 3:

Tesla Motors var faktiskt inte först med en sådan här kust-till-kust resa. Redan 21 januari hann John & Jill före att göra resan helt privat, men de hade inga filmteam med sig – bara satte sig i bilen och åkte. Sedan dess har så många Teslaägare åkt kust-till-kust i USA att det är knappt någon som höjer på ögonbrynen längre. 500-milsresor med elbilar har blivit vardagsmat i USA – så länge de har en Tesla-T på nosen :-)

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---

Comments are closed.