SKAFFA ELBIL

Det är många nuförtiden som överväger ifall deras nästa bil kanske ska bli en elbil. Eller åtminstone en laddhybrid. Fast innan man vågar ta steget vill man gärna lära sig lite mer. Många vill läsa om elbilar – men det finns inga bra böcker om dem.

Så jag var tvungen att skriva en.

Skaffa_elbilMin nya bok “Skaffa elbil” vänder sig till alla som vill lära sig mer om elbilar. Vill få svar på sina frågor och funderingar innan man vågar slå till och ta steget.

Undertiteln “allt du ville veta om elbilar men varit för blyg för att fråga” säger väl allt. Utförliga kapitel förklarar allt från räckvidd till motor- och batteriteknologi. Från laddning till elbilens historia. Vad man ska tänka på när man väljer batteristorlek, köper begagnad elbil eller fixar laddplats hemma.

Trots att boken heter Skaffa elbil är den minst lika aktuell även för laddhybrider.

Boken är på 160 lättlästa sidor i pocketformat, kostar 69 kronor och kan köpas via din favoritboksajt eller direkt från BoD förlag.

Vill du lära dig mer om elbilar? Kanske känner du någon som vill? Eller som borde? Går du i köptankar och vill köpa en elbil eller laddhybrid?
Då ska du köpa “Skaffa elbil“!

Du kan provläsa boken här.

Kapitel:
Räckvidd  Ladda bilen  Vilken elbil ska jag välja?  Köpa begagnad elbil  Att fixa innan du skaffar elbil  Så är det att leva med elbil  Knep elbilister bör känna till  Så fungerar en elbil  Tesla  Laddhybrider  Tumregler  Myter och missuppfattningar  Elbilars historia  Ordlista

 

Bokprojektet “Skaffa elbil” började i somras när jag insåg att det blir ingen semesterresa i år på grund av pandemin. Äntligen hade jag tid över för det jag hade planerat länge: att skriva en bok om elbilar. Det är ett ämne som det faktiskt saknats bra böcker om, speciellt på svenska. Folk som vill läsa om elbilar, lära sig mer om dem hade hittills ingen litteratur alls att vända sig till. Gå in på valfri boksajt och skriv “elbil” i deras sökruta…

Innehållet i “Skaffa elbil” skrevs mestadels under “hemestern” i somras, en hel del faktiskt på min mobil. Framåt hösten flyttades så texten över till datorn och arbetet med att formge boken och illustrationerna började. Samtidigt skickade jag ut kopior för korrekturläsning och faktagranskning. Tusen tack till er som tog er tid med det! Jag tog också kontakt med ett antal större bokförlag – som var enhälligt totalt ointresserade av bokidén. Bah! Det finns väl ingen i detta land som vill läsa om elbilar! Så jag gick vidare med egenutgivning via BoD förlag.

Resultatet blev en lagom tjock lättläst bok om elbilar som förklarar allt i detalj på ett populärvetenskapligt sätt. Vissa kapitel vänder sig till de totala noviserna – medan andra gav ny kunskap även till de elbilsexperter som korrekturläste boken!

 

Så här har du den ultimata boken om elbilar: Skaffa elbil. Du bör köpa och läsa den själv – och även rekommendera den till alla du träffar som vill lära sig mer om elbilar! Röstar du upp den på Google eller någon boksajt blir jag dig evigt tacksam.

e-bok versionen är på gång, lanseras nästa månad.

Tagged , . Bookmark the permalink.