Ny Supercharger i Sälen

Salen_SuC

Idag öppnar Tesla en Supercharger i Sälen för att avlasta Supercharger-stationerna i området under de stora resdagarna till Dalafjällen. Målet är att ge kunderna den bästa möjliga upplevelsen genom att minimera risken att det uppstår laddköer under de stora stugbytardagarna. Eftersom det har varit svårt att planera för behovet under de rådande omständigheterna har Tesla snabbt arbetat fram denna lösning.

Under dagen idag fredag siktar Tesla på att kunna öppna de fyra tillfälliga V2-Superchargers med 110 kW effekt vid nya ICA Supermarket Lindvallen i Sälenfjällen. Denna snabbladdningslösning kommer göra det möjligt för alla Tesla-ägare som kör till Dalafjällen från väst- och östkusten att ladda i Borlänge och Torsby och därefter köra direkt till Sälen, utan att behöva stanna vid Mora Supercharger.

OBS: Bilens touchscreen kommer att indikera när Lindvallens Supercharger har öppnat. Vid stationerna i Borlänge och Torsby kan då bilens navigationssystem räkna ut hur många kWh bilen behöver ladda för att därefter sätta kurs direkt mot fjälldestinationen och den nya Supercharger-stationen i Lindvallen.

Tesla har gjort ett liknande grepp under fjällsemestersäsongen för två år sedan. Då installerade de fler mobila Superchargers i Mora vilket Per och hans familj uppskattade: ”Till vår stora glädje hade Tesla satt upp provisoriska extra laddare så att de räckte till alla oss som körde till fjällen under denna storhelg. Istället för att vänta på en plats att ladda kunde vi gå direkt till restaurangen och äta och barnen lekte medan vår Model S laddades upp snabbt och smidigt.”

I Teslas kraftfulla expansionsplaner av det svenska Supercharger-nätverket finns en ny Supercharger i området kring Malung med. Ambitionen är att öppna lagom till kommande vintersäsong.

Läs även:

Mackar2Röd avgång på Superchargers

I samband med Sportlovet i år sänker Tesla Supercharger-priserna med 50 % vissa dagar för att minska risken för eventuell trängsel under de stora resdagarna.

 

V3backa21 nya Superchargers i år

Tesla planerar bygga 21 nya Supercharger stationer i Sverige i år med 250 nya laddstolpar. Plus bygga ut befintliga stationer. En ökning på 50% på ett år. Och då var Sälen-stationen inte ens med i de siffrorna.

Tagged , . Bookmark the permalink.
 • Bod

  Tänk om de satte upp en i Roslagen. :)

  • AndOne

   Bredden är väl Roslagen? ;)

   Skämt åsido. Håller med. Nån i närheten av Norrtälje vore finfint.

 • iAkita

  Och enligt chargefinder.com så har Polestar i samarbete med chargenode satt upp tillfälliga CCS laddare i Grums vecka 7-9. Gratis laddning för alla!

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Wow! Snyggt!

   Jag tycker dock vi Teslaägare ska använda Supercharger stolparna på andra sidan gatan där så övriga elbilister kan ostört komma åt de publika laddarna.

 • Kurt

  Borlänge eller Mora är knappast relevanta för de som kör från västkusten som det står i texten. Snarare Grums och Torsby eller i normala fall, de norska laddarna.