Solvalla sportbilsfestival

Banner Solvalla

Vi har fått inbjudan från Solvalla Sportbilsfestival att visa upp våra fina Teslor lördagen den 3 September hos dem.

STCC-bana

Hela Solvalla kommer byggas om till en tävlingsbana för Scandinavian Touring Car Championship och Rally X tävlingar. Mellan tävlingarna ska besökarna kunna gå runt och beundra inbjudna bilklubbars bilar. Precis som förra och förrförra årets sportbilsdagar på Arlanda kommer massor av bilklubbar vara med. Fast nu blir det kombinerat med ett stort publikdragande event vilket bäddar för ännu fler besökare!

Som publik kan man köpa biljett till eventet på STCC hemsida.

Vill du visa upp din Tesla samlas vi på parkeringen till Bromma Blocks, utanför Elon 🙂 kl 8:30 på lördag morgon den 3 September. Därefter åker vi samlad trupp till Solvalla. Bilklubbarna ska visa upp sina bilar på den stora parkeringen utanför Solvalla, där även de tävlande teamen ska ha sina depåer. I entréavgiften på 200 kronor ingår kaffe och smörgås vid ankomst, entré till alla race och aktiviteter under dagen, tre provnummer av tidningen Auto Motor & Sport samt rabattcheck på Miles Plus hos Circle K (vad vi ska ha sånt till 😆 ). Mer information på vårt forum.

 


Har du elbil i närheten av Lidköping bjuder vi in dig till elbilscruising kl 12-14 lördagen den 27:e Augusti. Samling kl 12 vid  Laddplats Nya stadens torg i Lidköping. Alla elbilister är välkomna oberoende bilmärke – ju fler olika desto bättre! Läs mer på vårt forum och eventets facebooksida.

 


Är du intresserad av olika evenemang gäller det att hålla ett öga på vårt forum. Där tipsas det om flera andra event, som tex den i Barkarby den 17 September. Kan du inte följa länkarna? De syns endast för våra medlemmar. Men det är jättelätt att bli medlem hos Tesla Club Sweden – och helt gratis också! Gör det idag!

 


TCS ett år sedan: Arlanda Bilfestival

Läs om hur kul vi hade på bilfestivalen i fjol – och om vissa BMW-förares udda parkeringsvanor 🙄

 


TCS ett år sedan: Vägen laddar bilen

För ett år sedan hade vi en uppmärksammad artikel om engelska vägverkets försök med trådlös laddning av elbilar på motorväg. De har utrett frågan grundligt och planerar bygga en teststräcka där de ska testa laddning av elbilar med 40 kW medan man kör i motorvägsfart.

 

Tagged . Bookmark the permalink.