Spotify!

Spotify

I helgen släpptes mjukvarurelease 7.1 till Tesla Model S bilarna. Största nyheten för de europeiska bilarna är nog Spotify. Inte nog med att alla befintliga kunder nu får stöd för Spotify i sina bilar – man får även en gratis premiumkonto på Spotify och kan lyssna i hela Europa! Har man redan ett befintligt Spotifykonto kan man logga in på den och få sina spellistor i bilens Spotifyklient.

Det är intressant att jämföra uppdateringsfilosofin mellan Tesla och andra biltillverkare – andra kommer också erbjuda Spotify i sina bilar, men då endast i nya bilar. Inte retroaktivt även för gamla ägare, med gratiskonto och gratis roaming.

Release 7.1 innehåller även andra intressanta nyheter. Har du programmerat in garageportsöppnaren i din Tesla kan bilen nu automatiskt öppna porten när den närmar sig den, utan att du behöver själv trycka på någon knapp. Du kan nu även programmera bilen till att endast låsa upp förardörren när du trycker på fjärrkontrollen. Den stora mittskärmen har fått automatisk justering av ljusnivån. Automatiska vindrutetorkningen har också förbättrats.

Och äntligen har navigatorn fått lite förbättringar! Nu slipper du få konstiga meddelanden om att du måste vända tillbaka till Superchargern du just har lämnat för att ladda i 0 minuter till 🙄

Däremot har de amerikanska ägarna fått en stor nyhet som saknas från den svenska mjukvaran: kalla på bilen. De amerikanska ägarna kan nu stå utanför garaget och genom tryck på fjärrkontrollen kalla fram bilen: den öppnar då garageporten, backar ut och stänger porten efter sig. Sedan kan man sätta sig i bilen utanför garaget. Bilen kan även lämnas utanför garaget och få den att öppna porten och parkera sig själv. Den kan även själv backa in i parkeringsplatser, som vid Superchargerstationerna. Man måste dock fortfarande själv ansluta sladden. Vi vet inte riktigt varför finessen inte finns med i svenska programvaran men utgår ifrån att även de svenska bilarna kommer få den snart.

Tagged , . Bookmark the permalink.