Stort sug efter begagnade elbilar

BlocketEl

Enligt statistik från Blocket är det nu extremt många som letar efter begagnade elbilar. I oktober fick en elbil på Blocket i snitt 43 procent fler visningar per dag än en bensinbil! Trots att det fortfarande finns tio gånger så många bilar med förbränningsmotorer listade.

“Det är en milstolpe för begagnade elbilar som visar att intresset är större än någonsin tidigare. Svenskarna är helt klart sugna på elbil”, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Blocket fordon.

Den stora efterfrågan har även fått priserna att rusa. Mellan augusti och oktober har medianpriset för en elbil ökat med 25%. Motsvarande siffra för en bensinbil är 3,8%.

“Det är spännande att se prisutvecklingen på begagnade elbilar. I vissa fall kan det till och med vara så att värdeminskningen i princip är obefintlig och du kan sälja bilen för samma pris du köpte den för”, fortsätter Henrik Littorin.

Ingen elbil är dock med på topplistan över de mest snabbsålda bilarna. Kunderna verkar tveka mer inför köpet av en elbil och det verkar vara priset som avskräcker mest. Blockets Henrik Littorin håller med: “prisbilden gör det fortfarande svårt för många att ta det sista steget”.

Trots att just begagnade elbilar är bland det bästa du kan köpa. Det värsta av värdeminskningen är avklarad och drivmedel, skatt och reparationer är en bråkdel av motsvarande avgasbils. M Sverige (fd Motormännen) har en bra kostnadskalkylator alla som överväger köpa begagnad bil bör använda för att jämföra hur lite en elbil kostar jämfört med avgasbilar. Man kan inte enbart stirra sig blint på prislappen när driften sedan blir så mycket billigare.

Ska du sälja din elbil kan du nu få riktigt bra betalt för den. Var dock beredd på att det kan ta något längre att få napp med rätt köpare. Tyvärr får man fortfarande massor med “vad är ditt lägsta pris kompis?” samtal – plus ett antal “så den har ingen bensinmotor alls?”

Är man i köptankar, överväger köpa en elbil men vet inte riktigt om man vågar och vad man ska tänka på kan man med fördel läsa boken “Skaffa elbil“. Den har flera kapitel som handlar om vilken elbil man ska välja, vad man ska tänka på när man ska köpa en begagnad elbil och vad man bör fixa hemma innan man skaffar elbil. Köp boken här.

 


julbordGlöm inte boka din plats till Tesla Club Swedens julbord! Årets julbord går av stapeln den 1 december med samling 18:30 vid stora parkeringen på Sundby Gård i Huddinge söder om Stockholm. Läs mer här.

Klicka här för att anmäla dig

Så klart du ska vara med!

Bookmark the permalink.