Supermiljöbilspremien förlängs

drive

Regeringen har släppt ett pressmeddelande igår om att Supermiljöbilspremien förlängs även till nästa år – och den gäller retroaktivt även för de bilar inköpta 2014 som blev utan premie pga att årets pott tog slut.

Pressmeddelandet var ärligt talat lite konstigt formulerat, med utsagor som “Regeringen beslutade idag att förlänga supermiljöbilspremien” – när det är allmänt känt att premien var en del av alliansens budget som sittande regering fick “på halsen”. Enligt media ville ju regeringen egentligen halvera Supermiljöbilspremien, men nu mer eller mindre tvingades de behålla den.

Reglerna kring Supermiljöbilspremien är nu dock oförändrade och så även summan på 40 000 kronor. Att den gäller retroaktivt är en välkommen nyhet då det enda den sittande regeringen hittills har lyckats med är att sprida osäkerhet och avskräcka kunder från elbilar iom avsaknaden av klara besked kring Supermiljöbilspremien som tog slut redan i höstas.

Den nu anslagna potten på 215 miljoner kronor riskerar också att ta slut i förtid då den bara räcker till dryga 5000 bilar. Istället för dessa potter och osäkerheten kring dem väntar vi otåligt på bonus/malus-systemet som egentligen inte heller är bra, men skulle åtminstone skapa förutsägbarhet på elbilsmarknaden. Nu rapporterar våra medlemmar om olika krångliga lösningar de fick ta till för att inte hämta ut sina bilar i december utan vänta till januari för att vara säkra på att få premien. Vilket det alltså nu visat sig inte behövts.

Tagged , . Bookmark the permalink.
  • Simon

    Så… God jul, eller nåt? :-)