Svenska!

Resizer_15589014721820

Senaste mjukvaruuppdatering 2019.16.2 innehåller en för oss svenskar viktig nyhet: svenskt språk!

Det är inte enbart skärmen som nu visar ärans och hjältarnas språk utan nästan viktigare: bilen förstår vad du säger.

Nu kan man trycka på mikrofonknappen och säga “navigera till Järnvägsgatan 12″. Det gick inte förut när bilen förväntade sig engelska ord. Ännu mer glädjande är att det går utmärkt att blanda: “navigera till Mall of Scandinavia” med halva svensk och halva engelsk uttal har bilen inga problem att fatta.

Resizer_15589019160261

Får du som jag ångest över att man hela tiden glömmer slå på sentry mode (eller som det nu hädanefter heter på svenska “vaktläge”) kan man nu ställa in att det alltid ska aktiveras när man parkerat bilen. Så slipper man oroa sig över “tänk om man glömmer slå på den just den gången det faktiskt händer något”.

Resizer_15589019160260

Kanske viktigaste inställningen inför framtiden är dock att trycka på Tesla-T högst upp på mittskärmen och sedan slå på Avancerat under önskemål om uppdatering. Då kommer du få framtida uppdateringar så snabbt de blir tillgängliga, slipper vänta på härligheten.

Det vi fortfarande inte har fått med denna uppdatering är Navigera med autopilot där bilen själv kan styra och byta fil på motorväg. Det verkar dock närma sig då efter Norge, Tyskland och Nederländerna nu även Schweiz fått funktionen. Tesla verkar slå på Navigera med autopilot i samma ordning som vilka länder som har flest Teslor – och efter de länderna är det Sverige i tur i rangordningen i Europa.

Bookmark the permalink.