Tesla är nu den högst värderade biltillverkaren i världen

Resizer_15918254054800

Igår passerade företaget Tesla två viktiga milstolpar:

  • Aktiekursen passerade 1000 dollar
  • därmed har Tesla gått om Toyota och är nu världens högst värderade biltillverkare

Teslas samlade marknadsvärde är nu över 190 miljarder dollar. Det spelar ingen roll att tvåan Toyota värderad till 179 miljarder dollar tillverkar mångdubbelt fler bilar – marknaden verkar anse att Tesla har en ljusare framtid att se fram emot än dess japanska konkurrent. Investerare börjar förstå att de biltillverkare som inte hänger med på elektrifierings- och automatiseringståget har bara minskande marknadsandelar att se fram emot.

För att riktigt förstå hur mycket Teslas marknadsvärde har dragit ifrån de andra biltillverkarnas bör man studera nedan graf:

Resizer_15918255154320

En av nyheterna som utlöste aktiens glädjeskutt igår var Elon Musks interna mejl till Teslas anställda där han skrev att det är dags att skrida till verk och börja tillverka Teslas långtradare. Enligt Teslas planer ska långtradaren börja levereras till kunder nästa år, så med “börja” anses nog börja bygga produktionslinan.

Tänkvärd kommentar på Twitter: “kom inte om några år och gnäll om att du borde köpt Tesla-aktier medan de bara kostade $1000” 😉

Tagged . Bookmark the permalink.