Tesla Club Sweden ett år

image

Tesla Club Sweden fyller ett år! Vår sajt teslaclubsweden.se kom online den andra Augusti 2013.

Den grundades av Sebastian Stegrin som ett forum för såväl dem som äger Tesla bilar som dem som bara vill lära sig mer om dem. När sajten lanserades fanns det ju inga Tesla Model S i Sverige än! När Sebastian letade efter information om den nya spännande bilen som höll på att lanseras insåg han snabbt att det fanns flera utländska forum om Tesla Motors men inga i Sverige. Han jobbar på IT avdelningen på flygfraktföretaget West Atlantic och på fritiden dessutom driver flera spelforum så han var rätt man att lansera ett forum för Tesla Motors bilar också. Sebastian är den som står för sajtens administration och tekniska drift.

Han behövde dock någon skribent som kunde skriva lite nyhetsartiklar å sånt till webbsidan. Där kom jag, Tibor Blomhäll, in i bilden (fast först två veckor efter grundandet). Jag är till vardags utvecklingschef på ett litet IT-säkerhetsföretag Intertex Data, men den lilla fritid jag har plöjer jag (istället för ett liv 😉 ) igenom nyheter kring Tesla Motors och deras bilar så jag kan skriva dessa dagliga nyhetsartiklar. Dessutom är jag moderator på forumet.

Tredje basen i teamet som driver Tesla Club Sweden är Patrik Hjelt som ansvarar för våra Twitter och Facebook konton. Jag hoppas ni följer oss där också! Patrik jobbar till vardags som System Administratör inom Infrastruktur på Unilabs, på fritiden fotograferar han mycket och håller även på med redigering/manipulering av bilder.

Så som det anstår en modern organisation år 2014 har vi tre aldrig träffats i verkliga livet. 🙂

Tesla Club Sweden är helt oberoende från Tesla Motors, något som både de och oss har varit noga med att upprätthålla sen dag ett. Vi erhåller inget stöd från dem (tyvärr inga inside nyheter heller). Vi har heller inga sponsorer. Samtliga intäkter för att driva sajten kommer från bannerannonserna ni ser på sidorna – Sebastian försöker balansera antalet av dem så att vi går plus minus noll.

På ett år har sajten växt från 0 till att bli en av de tongivande aktörerna i elbilssverige. Under året har vi vuxit till över 600 medlemmar och våra dagliga nyheter läses av omkring 1000 unika läsare varje dag.

Året har inte varit utan incidenter. Dels växte vi ganska så snart ur vårt första forum – vi fick fler medlemmar än det kunde klara av. De första foruminläggen är nu tyvärr för alltid borta.

Sedan fick spammare från hela världen upp ögonen för oss. (Ett slags bekräftelse i sig.) Vi försökte manuellt städa undan allt spam ett tag, men höll på att drunkna i störtfloden. Till sist kom det filtret på plats som höll dem stången. Hoppas det kommer fungera i många år till.

Om vi tittar på året som kommer har vi två större projekt på gång: att införa differentierad medlemskap för dem som äger en Tesla, och att återinföra möjligheten att kommentera de dagliga nyhetsartiklarna. Den funktionen försvann tyvärr när vi införde nya, separata forumet.

Välkomna till ännu ett spännande år!

Bookmark the permalink.  • Comments are closed.