Tesla Cybertruck dundersuccé

Resizer_15744000606710

Många var skeptiska innan Teslas pick-up lastbil skulle visas upp. Amerikanska pick-up köpare är ganska konservativa av sig. Skulle de tilltalas av en eldriven pick-up? Och skulle den ens gå att sälja utanför USA? Marknaden i Europa är försvinnande liten för den typen av fordon.

Resizer_15746252011220

Vi frågade våra medlemmar innan eventet hur många som var intresserade av en pick-up truck. Det var endast 26% som ens övervägde att kanske köpa en. 64% var artigt intresserade men utan köptankar, resten totalt ointresserade.

Resizer_15746252814990

Efter Cybertruck eventet upprepade vi exakt samma fråga. Andelen köpintresserade växte över natt från 26% till hela 43%! De ointresserade minskade från 36% till 23%.

Elon Musks genidrag, att inte ta fram “ännu en pick-up truck fast nu med elektrisk drivlina” verkar ha gått hem i stugorna. Innan eventet spekulerade folk om Tesla över huvud taget skulle bemöda sig med att exportera bilen till Europa? De farhågorna är som bortblåsta nu.

Just för att Cybertruck inte ser ut som en lastbil går den hem hos många kundgrupper. Som traditionellt aldrig ens skulle komma på tanken att köpa en lastbil.

Cybertruck tilltalar även dem som egentligen är ute efter en SUV, en muskelbil eller bara något att kompensera imponera med.

Cybertruck eventet betecknades av många som katastrof. Tidningar och media koncentrerade på spruckna bilrutan. Aktiekursen dök med 6%. Men den kanske återvänder upp igen när innebörden av Elon Musks tweet sjunker in:

Ford säljer runt 900 tusen exemplar per år av sin F-150, världens bäst säljande pick-up truck. Tesla fick in beställningar för 146 tusen Cybertruck på lite över en dag.

Bookmark the permalink.
 • Jan-Erik Sebestyen

  Jag tror Cybertruck eventet kommer gå till historien. Franz von Holzhausen har gjort det som enbart stora konstnärer som Picasso lyckats göra – förnya sig. Från sexiga bilar, till svenskinspirerad brutalism.
  Franz kan komma att bli en legend tack vara designen och att han dessutom fick bli den första att vandalisera den i live sändning. Alla världens konstnärer måste vara gröna av avund. Den vandaliserade bilen tillsammans med filmen från eventet borde få eget rum på MOMA.

  200000 reservationer enligt Elon senaste twitter.

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Första gången i världshistorien en bil misshandlas med slägga på scen på sitt premiär-event. Annars brukar de knappt våga röra vid dem.

   Perfekt bil att köra med i Paris. Varenda bil där borta ser ut som om nån skulle ha gått lös på dem med slägga :-)

  • http://Top12.se Top 12

   Idag 250.000 reservationer.

 • Bod

  Finns det någon karta/statistik som visar var förhandsbokningar har gjorts?

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Nej. (förutom säkerligen internt hos Tesla)

 • Anders Nyman

  Ser folk på Facebook som aldrig uttryckt något intresse för Tesla eller elbilist som nu säger att de beställt en.

  Själva behöver vi nog en i firman att dra tunga släp med…

  • Jan-Erik Sebestyen

   Vad använder ni idag för att dra tunga släp?