Tesla körs oftast av män, långt

Körsav

Vi frågade våra Teslaägare: vem kör bilen oftare, mannen eller kvinnan i hushållet? Svaret är entydigt: Tesla Model S körs oftast av mannen, ibland av kvinnan.

Tittar vi på genomsnittsbilisten i Sverige uppger 54% av alla svenska män att de kör bil varje dag, medan motsvarande siffra för kvinnor är 34%. Könsfördelningen bland Teslaägare verkar alltså vara mer snedvriden till männens fördel. Endast 16% av hushållen är så jämställda som man borde vara, och endast försvinnande få procent av bilarna körs mestadels av kvinnor. Att utreda eventuella sociohomeopatiska anledningar till detta överlämnar vi till de skolade, vi konstaterar bara faktumet.

Senaste veckans utveckling visar dock hur snabbt Tesla Motors bilar utvecklas. Plötsligt höjdes det många röster för att valmöjligheterna var för begränsade, folk ville kunna välja “oftast autopiloten, ibland mannen” som svarsalternativ :-)

Milperår

Sedan frågade vi våra Teslaägare hur många mil per år kör de sina kelgrisar? Kanske något förvånande är det inga som har dem som hobbybil, utan ägarna använder bilarna som bruksbilar – och kör långt fler mil med dem per år än svenska genomsnittsföraren!

Enligt Statistiska Centralbyrån körs genomsnittsbilen i Sverige 1454 mil per år. Genomsnitts-Teslan körs dubbelt så långt! Uppemot 20% av dem körs mer än tre gånger så långt än genomsnittsbilen. Vilket bevisar att Model S är den perfekta långfärdsbilen – tvärtemot alla fossilbilisters farhågor om begränsad räckvidd.

Många av våra medlemmar använder bilen till långpendling eller i jobbet för många och långväga kundbesök. Gratis Supercharger-laddningen uppmuntrar också till långresor. Att sticka över till Oslo eller Köpenhamn över helgen är plötsligt en lockande tanke. Speciellt nu när man inte ens behöver köra längre ;-)

50procent

Avslutningsvis en tankeställare: vi frågade också våra medlemmar när de tror att 50% -hälften- av all nybilsförsäljning kommer utgöras av elbilar? Två tredjedelar svarade senast år 2025!

Är vi en hög blåögda entusiaster, idealister, sektmedlemmar? (välj valfritt)

Låt oss titta på utvecklingen hittills: i år är 1% av alla nyregistrerade bilar elbilar. 1% till laddhybrider. I fjol var de 0.5%, året innan ännu lägre. Utvecklingen i både Sverige och världen i sin helhet är exponentiell.

0.5% i fjol… 1% i år… fortsätter exponentiella utvecklingstrenden säljs det 2% elbilar i Sverige nästa år… 4% år 2017, 8% 2018, 16% 2019, 32% 2020 – och 64% år 2021! :shock:

Vem som kommer att få rätt? Kanske rentav de 4% som svarade “aldrig”? Det får vi inte reda på förrän om några år.

 

Tagged , . Bookmark the permalink.
 • Danni Efraim

  Kan vara värt att komma ihåg att det finns en enorm skevhet i den här undersökningen redan i att de allra, allra flesta som sitter och hänger på onlineforum är män till att börja med.

 • Joel

  Så… ni antar alla Tesla-ägare är gifta/sambo? Och för den delen, straighta? Båda sakerna är säkert oftast sanna, men ändå ganska snäva antaganden!

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Mannen eller kvinnan täcker nog in även hushåll där antal av varje sort är 0, 2 eller valfri annan siffra ;-)

 • Isaku

  Rolig undersökning men den ska nog mest ses som kuriosa :)

 • Edvin Jacobsson

  Hoppas atta minst 50% av ALLA personbilar i Sverige är elbilar 2035 :)

 • lindabponce

  All muslims pander to islam.

 • lindabponce

  Yet Obama will pander to Iran.

 • lindabponce

  they are his people

 • lindabponce

  They are Valerie Jarret’s people…and she’s like Grima Wormtongue from Lord of the Rings.