Tesla Model 3 bästa begagnade elbilen

Konsumentorganisationen Elbil Sverige har utnämnt Tesla Model 3 till årets begagnade elbil. Julia Lundgren från Tesla Sverige tog emot diplomet av Björn Hoffmann från Elbil Sverige på elbilsmässan eCar Expo.

Motiveringen enligt diplomen var: “Från grunden byggd för stora volymer har den nu sålts i Sverige under flera år. Nu finns Tesla Model 3 på begagnatmarknaden. Den erbjuder bra räckvidd och snabbladdningskapacitet till ett överkomligt pris. Eftersom Tesla har sänkt priset på nya bilar är en begagnad Tesla Model 3 blivit ett riktigt bra val.”

Teslas prissänkningar har inte enbart rört om i nybilsförsäljningen bland elbilar utan även ställt begagnatmarknaden på ända. De tre-fyra år gamla Model 3 som söker nya ägare har visat sig vara robusta, pålitliga bilar som är roliga att köra och billiga i drift. Tack vare de trådlösa mjukvaruuppdateringarna har de fler finesser nu än när de var nya. Att man slipper bekymra sig om kamremsbyte, avgassystem och växellåda är också skönt som begbilköpare.

Höga räntor och vikande konjunktur gör att många tvekar inför att köpa nya elbilar, eller bilar över huvud taget. Minskande nybilspriser på elbilar pressar även begagnatpriserna neråt, till förtret för säljare och bilhandlare – men till glädje för köparna!

Vill man köpa en modern elbil med rejäl räckvidd och blixtsnabb laddning, med stort bagageutrymme och ännu större körglädje, men budgeten räcker inte riktigt till en fabriksny bil – ja då är en begagnad Tesla Model 3 det bästa valet enligt Elbil Sverige.

Och som före detta Tesla Model 3 ägare kan jag bara hålla med.

Häng med i vår artikelserie “Begagnatveckan” som med start i morgon går igenom vilka begagnade elbilar du bör köpa i prisklasserna 100, 200, 300 och 400 tusen kronor!

Bookmark the permalink.