Tesla Model 3 elbaklucka

Elbaklucka

Äntligen har jag gjort slag i saken och installerat en elbaklucka på min Tesla Model 3.

I över ett år har jag njutit nu av min bil, älskat att köra den. Men inte älskat att packa i den. I-landsproblem javisst, men så här är det:

Den billiga, ihåliga, metalliska klonken när man stänger Tesla Model 3 baklucka är helt enkelt inte värdig en bil i denna prisklass.

Jag kan inte ens säga att det låter som värsta Skodan – för min bekant som köpte en Octavia härom veckan demonstrerade nöjt lyxiga elbakluckan på den. “Ånej, bara han inte vill ha något jag har i bakluckan” tänkte man avundsjukt :-(

Det avgjorde saken, jag kunde inte längre tolerera denna oerhörda orättvisa och skam. Elbilen min måste få en elmotor till, till bakluckan.

När jag ändå skulle till Göteborg svängde jag förbi Tesla tillbehörsfirman Hamphi där som drivs av Hamid och Philip. De har hundratals olika tillbehör specialframtagna just för Teslas bilar. Allt ifrån hjulmutterkåpor till unika handgjorda rattar som anpassas efter dina egna önskemål – och allt däremellan. Jag stålsatte mig för att inte köpa upp halva sortimentet utan valde endast Model 3 eldriven trunk. Istället för att beställa hem och montera själv valde jag att låta proffs montera delarna. På tre timmar doktorerade Hamphi min bils enda tillkortakommande.

Elbakknapp

Nu kan jag öppna och stänga bakluckan från mobilappen, mittskärmen eller genom att vifta med foten under bakre stötfångaren. Utan klonk. Med leende.

När jag ändå var på plats tiggde jag fram en liten rabatt för våra medlemmar: gå in på hamphi.com, välj och vraka bland massor med tillbehör till din Tesla och ange rabattkod TCS5 i kassan så får du 5% rabatt :-)

Nu ryktas det om att även Tesla har insett att kunder förväntar sig elbaklucka och att det kommer införas i nytillverkade Model 3. Din framtida Tesla får kanske elbaklucka – vi andra får snällt lösa det själva om vi vill slippa klonken.

Och det vill man ju.

Bookmark the permalink.