Tesla Model 3 i februari…

M3winter

Tesla bjöd förra veckan in dem som förbokat Tesla Model 3 att beställa bilarna. Utlovad leveranstid är februari/mars nästa år. Vilket omedelbart väckt frågan: hur ska det gå med vinterhjulen?

Bilarna levereras ju med sommardäck. Mitt i vintern. Hur ska det gå?

Beställer man en Tesla Model S eller X idag kan man välja till vinterdäck till bilarna. De valen saknas från Model 3 beställningssida.

M3wintertire

I USA kan man köpa till vinterdäck till bilarna i Teslas online-shop. Man kan välja mellan 18, 19 och 20 tums fälgar med Pirelli Winter Sottozero 3 däck på. Priserna ovan anser 4 fälgar med däck inklusive däcktryckssensorer. I Sverige påstås det komma möjlighet att beställa vinterdäck till bilarna i januari. Vi har inte hört något officiellt än dock, varken leveranstid, priser eller vilka vinterdäck som kommer erbjudas i Sverige. Till Model S och X kan man i Sverige även välja Nokian Hakkapeliitta vinterdäck förutom Pirelli Sottozero. (Vill du skaffa dig ett hum om kommande prisnivån bör du multiplicera ovan dollarpriser med 11 så får du med både moms och frakt i din uppskattning.)

M3seatheat

En annan hett(!) diskuterad fråga var ifall alla säten och ratten är eluppvärmda i Tesla Model 3. De bilar som nu går att beställa är alla utrustade med premium interiörpaket där alla fem säten och backspegeln är eluppvärmda, men inte ratten. Folk i USA har till och med monterat isär ratten för att se ifall den har värmeslingor men inte hittat några sådana.

Idag kan man bara beställa bilar med premiuminteriör paketet, där “5 uppvärmda säten” listas som en del av paketet. Kommer standardinteriören då komma utan uppvärmda säten? Eller med bara de två främre uppvärmda? Det vet vi helt enkelt inte än, för ingen har sett hur Tesla Model 3 med standardinteriör kommer se ut än.

M3midnightsilvermetallic

En annan fråga som många har ställt är vilket förmånsvärde Tesla Model 3 kommer få. Skatteverket ger både en skatterabatt till elbilar och beräknar dessutom deras förmånsvärde inte efter bilens riktiga pris utan efter hur mycket en jämförbar bensinbil skulle kostat.

Skatteverket förväntas komma med besked om Tesla Model 3 förmånsvärde kring årsskiftet. Alla som planerar köpa bilen som förmånsbil ser fram emot att få reda på beloppet.

Tagged , . Bookmark the permalink.