Tesla Model E inställd

Fremont

Det verkar inte bli någon Tesla Model E år 2017. Men bli inte alldeles för ledsen för det. Tesla Motors generation III “folkbil” är fortfarande på gång, den kommer bara inte heta Model E. Tesla Motors har dragit tillbaka sin varumärkesansökan om Model E, rapporterar Jalopnik.

Det är nog amerikanska prydheten som har vunnit över Elon Musks sydafrikanska leklynne. För Tesla Motors modellutbud skulle då ha hetat Model S, E, X (och de har tom skyddat modelnamnet Y för en framtida modell).

Tredje modellgenerationen som Tesla Motors håller på att utveckla ska vara en “folkbil”. Den kommer utmana Mercedes E-klass och BMW 3-serie i storlek, pris och prestanda. Bilen kommer att ha 30 mils räckvidd, kunna laddas med Superchargers, och kosta från 350 000 kronor i Sverige. Projektet att ta fram bilen hette från början BlueStar, sedan Gen III. När Tesla Motors ansökte om varumärkesskydd för namnet Model E kopplade många ihop det med Gen III. Så vid ett möte råkade Elon Musk själv avslöja att så var fallet, då han själv benämnde Gen III bilen som just “Model E”. Men tydligen har någon på marknadsavdelningen lyckats till slut övertyga honom om att ordvitsen Model S, E, X inte skulle gillas av alla, därav tillbakadragandet av varumärkesskyddet.

Vad bilen kommer att heta blev alltså lite mer oklart nu, men dess utveckling har vad vi vet inte påverkats av namnkontroversen.

 

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.