Tesla Model S bästsäljande bilen i Norge

Enligt bestsellingcarsblog.com var Tesla Model S den bäst säljande bilen förra veckan i Norge! Fantastiska 134 stycken Tesla Model S bilar nyregistrerades den veckan, tvåan Volkswagen sålde 117 Golf. Tesla verkar verkligen ha tagit Norge med storm! Vi kan inget annat än avundsjukt gratulera.

Vill du provåka en Tesla Model S nu är det enklast att åka till Oslo, ringa Oslo Taxi på nummer 02323 och beställa en färd med Teslan. Oslo Taxi har nämligen köpt en bil och kör med den i reguljärtrafik. Artikeln om taxin i vg.no beskriver hur taxibolaget räknar med att spara 100 000 kronor om året i bränslekostnad – och historien om hur P-vakten skulle bötfälla bilen, ända tills han kände igen modellen (elbilar parkerar gratis i Norge) och berättade att han också har beställt en!

Sverige har långt ifrån samma förmåner för elbilar som Norge (momsfritt, fri parkering, tillgång till bussfilerna, etc) så att att en lyxbil säljer mer än fyra gånger billigare bilar kommer nog inte hända här – men vi ser fram emot ett intressant år i det här landet också, när väl bilarna börjar dyka upp på gatorna, i medierna, och i folks medvetanden.

Tesla Motors har dock mycket jobb framför sig. Inte bara att sälja bilarna, utan dessutom (framför allt, skulle jag säga) utbilda folk om vad moderna elbilar är, och reda ut alla vanföreställningar om elbilar gemene man i Sverige tyvärr verkar ha.

 

Tagged , . Bookmark the permalink.