Tesla Model S mest sålda elbilen i Sverige

tesla design studio

Förra månaden levererades det 21 st Tesla Model S i Sverige enligt bilsweden.se, vilket gör den den mest sålda elbilen i Sverige! Det levererades lika många Tesla Model S i april som Nissan Leaf (11) och Volkswagen E-Up (10) tillsammans!

Trenden med starka försäljningssiffror håller alltså i sig. Fler och fler svenskar inser den revolutionerande bilens alla fördelar. Och fortfarande är vi bara i början av utvecklingen – Tesla Motors ska snart öppna showroom i Täby Centrum, serviceverkstäder i Stockholm och Göteborg, och Supercharger snabbladdare runt om i Sverige! Alla de kommer påverka försäljningssiffrorna i positiv riktning.

Siffrorna visar också klart och tydligt att folk hellre betalar lite mer och får en riktig bil med riktig räckvidd som klarar riktiga resor än att köpa en handikappad stadsbil med patetisk räckvidd. Dags för övriga tillverkare att vakna och inse att folk inte vill köpa bilar med 10 mils räckvidd! BMW märker detta tydligast då de i april sålde dubbelt så många i3-or med räckviddsförlängare än rena elbilsmodellen (15 mot 8).

Tidningen Ny Teknik gjorde en resa med Nissan Leaf två veckor sedan mellan Stockholm och Göteborg. Resan tog två dagar på grund av Leaf-ens patetiska räckvidd. Motiveringen till att de valde Nissan Leaf var att den var den mest sålda elbilen i Sverige. Då ja. Men det är nya tider nu!

April månad markerar också slutet på vårt långa samarbete med Power Circle. Under de första månaderna Tesla Model S såldes i Sverige fanns de inte med i samma statistik som övriga biltillverkare – enda sättet att få reda på hur många bilar som såldes var att gå antingen direkt på SCB-s statistik eller elbilsdatabasen ELON; båda två kostade pengar att ta del av. Power Circles VD Olle Johansson var dock vänlig och delade med sig de för oss viktiga siffrorna gratis, vilket vi tackar för. Dock sedan förra månaden rapporterar svenska Tesla Motors in sina försäljningssiffror till bilsweden.se som alla andra bilförsäljare gör, så nuförtiden är de med i samma statistik som övriga bilmärken. Så från och med nu går vi också över till bilsweden.se-s siffror på vår försäljningssida.

 

Tagged , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---

Comments are closed.