Tesla Model S och X Plaid kommer till Sverige

MSplaidSE

Tesla har uppdaterat sin hemsida med nya svenska priser och leveransdatum för de nya S och X modellerna.

Enligt företaget kommer de europeiska leveranserna starta i november eller december månad i år. Hemsidan har uppdaterats med de senaste specifikationerna, optioner och priser. Det går nu att beställa både Model S och X Plaid. De enklare Dual Motor versionerna kommer dock först nästa år.

Jämfört med de gamla bilarna är de nya Plaid modellerna helt omarbetade med ny interiör, drivlina, värmesystem, elektronik, chassi med mera. Under snarlika yttre linjer döljer sig en helt ny slags bil som är lättare men samtidigt lyxigare och mer högpresterande än förut.

Model S Plaid
Räckvidd (uppskattad) : 600 km WLTP
0-100 km/h : 2,1 sekunder
Topphastighet : 322 km/h
Tre högpresterande elmotorer med karbonklädda rotorer
1 020 hästkrafter
Vridmomentsvektorisering
Dragvikt : 1 600 kg (dragkrok säljs separat)
Pris : 1 559 170 kr

Model X Plaid
Räckvidd (uppskattad) : 528 km WLTP
0-100 km/h : 2,6 sekunder
Topphastighet : 262 km/h
Tre högpresterande elmotorer med karbonklädda rotorer
1 020 hästkrafter
Vridmomentsvektorisering
Dragvikt : 2 250 kg (dragkrok inkl i priset)
Pris : 1 597 170 kr

20220803_184017Förutom räckvidden och accelerationen är det framför allt topphastigheten på hela 322 km/h som fångar blicken i specifikationerna för Model S Plaid. En annan länge emotsedd nyhet är att både Model S och X får dragkrok och kommer kunna dra ordentliga lass.

Prisskillnaden mellan Model S och X Plaid är endast 38 tusen kronor. Många kommer nog våndas inför valet, ska jag köpa världens snabbaste serieproducerade sedan eller SUV?

Flera av våra medlemmar som förbeställt Plaid bilar har nu fått mejl från Tesla där november/december leveransdatumet bekräftats och att de snart kommer bjudas in till att färdigställa sin beställning.

Bookmark the permalink.