Tesla Model X event testkörning

Efter Tesla Model X eventet i går morse kunde folk också teståka med bilarna. Det börjar dyka upp filmer från folk som var med på eventet, där man kan se bilarnas insida i detalj. Man kan se små detaljer som inte framkom i gårdagens event.

Istället för folks skakiga mobilkameror från kvällen kan vi titta på The Verge-s videoklipp och bilder som de fick fota redan tidigare den dagen, i dagsljus.

Tredje sätesraden viks upp från lastrumsgolvet och kan vikas platt ner igen.

En utav bilarna de fick testa var en konstig mix av säten i andra raden: två säten och en armstöd emellan dem – en sexsitsig konfiguration av bilen som är annorlunda mot den som visades i den slutna versionen av designsidan för blivande Model X kunder. Där kunde man välja endast mellan sjusitsiga versionen, eller en sexsitsig som hade endast ingenting mellan sätena i andra raden.

ModelX6

 


 

I går frågade vi våra medlemmar på Tesla Club Sweden vad de skulle sätta för betyg på nya Tesla Model X:

ModelXbetyg

Model X fick ett rungande B i betyg för utseendet. För att vara en stor sjusitsig SUV är det ett väldigt bra betyg egentligen. Tesla Model X verkar följa i Model S fotspår som en helt enkelt snygg bil.

ModelXbetyg2

Nya nosen på bilen, utan noskonen, fick också med beröm godkänt. Många hoppas den nosen kommer söka sig till en faceliftad Model S också. En tiondel av de röstande tyckte var dock traditionalister och tyckte att gamla noskonen är snyggare. Tack och lov inga ögon blödde ;)

Tesla Model X nos verkar dessutom vara ännu snyggare i verkligheten än i rakt-framifrån-bilder. Proportionerna blir annorlunda när man tittar på bilen ståendes. I Sverige kommer även registreringsskylten hjälpa till att få nosen att se riktigt snygg ut – registreringsskylten som hade problem med sin placering på bilarna med noskon.

ModelXbetyg3

Falkvingedörrarna var det däremot inte en enda av våra medlemmar överens med Elon Musk om, ingen tyckte att de är absolut nödvändiga för bilen. De flesta höll dock med om att de är hur coola som helst! :-) Var femte som röstade tyckte dock att vanliga dörrar skulle varit bättre, eller att falkvingedörrarna rent av kommer avskräcka blivande kunder från att köpa bilen!

Håller du inte med? Bli medlem på vårt forum och rösta själv!

 


TCS ett år sedan: Coolaste färgen

För ett år sedan rapporterade vi om den absolut coolaste färgen du kan ha på din Tesla Model S.

Tagged . Bookmark the permalink.