Tesla Model X provkörd

IMG_20160609_125219~01

I går var det Europapremiär för Tesla Model X på Teslas högkvarter i Oslo och Tesla Club Sweden var på plats. Jag var inbjuden i egenskap av biljournalist, som frilans för tidningen Elbilen i Sverige.

Tre norskreggade men USA-specade Model X visades upp till journalister. Vi fick även testköra dem en 20-minutersrutt.

Innan testkörningarna startade släppte dock Teslas försäljningschef Jon McNeill nyheten om nya Tesla Model S 60 som blir den nya instegsmodellen för Model S, från 748,600 kronor. Det speciella med den bilen är att den egentligen har 75 kWh batterier, men de är mjukvarulåsta till 60 kWh. För 97,000 kronor kan man låsa upp batterierna efter att man har köpt bilen, om man inser att man vill ha längre räckvidd. Mer om den bilen på måndag.

Efter presentation av Model X fick vi titta och klämma på en. Model X är stor, mycket större än man skulle tro från bilderna. Det är de större fälgarna som gör att man från bilder inte fattar hur enorm bilen är.

Sedan fick vi sätta oss i förarstolen och köra iväg med bilarna… hur testkörningen gick och vad jag tyckte får ni läsa i nästa nummer av tidningen Elbilen i Sverige!

Det finns en liten artikel om det redan på deras sajt.

Du kan även läsa mitt live-reportage från eventet på vårt forum!

Tagged , , . Bookmark the permalink.