Tesla semi på turné

Tesla-Semi-St-Louis-Anheuser-Busch-brewery-sighting_2~01

Tesla åker runt till viktiga kunder och visar upp sin långtradar lastbil.

De har bland annat besökt Anheuser-Busch bryggeriet i St Luis, 330 mil från Teslas Fremont fabrik. Bryggeriet tillverkar bland annat ölen Budweiser och har förbeställt 40 av Teslas eldrivna långtradare.

Därifrån åkte de vidare till Dallas där de närvarade på ett event Pepsi hade. PepsiCo har förbeställt 100 långtradare från Tesla – till att börja med.

Lastbilarna har också siktats på motorvägar runt om i landet, och på Supercharger stationer. Det verkar att så länge de kör med tom last i alla fall kan de åka väldigt långt, och kan ladda på vanliga Supercharger stationer. När lastbilarna ska börja dra fullastade släp kommer de behöva kraftfullare Megacharger laddare.

De två lastbilarna har även siktats köra efter varandra i något som påminner om konvoj-moden Elon Musk pratat om. Chaffisen i långtradaren bakom den svarta ledarlastbilen verkade i alla fall vara väldigt avslappnad, dricka läsk och vinka till kameran. Avståndet mellan lastbilarna var nog lite för långt emellan för konvojkörning – den bakre lastbilen kanske gick helt enkelt bara på autopilot?

 

Tagged , . Bookmark the permalink.