Tesla växer i USA

USmarket

För två månader sedan rapporterade vi om att i maj månad levererades det fler Tesla Model 3 än BMW 3-serie i USA. Ja, fler Model 3 än även Mercedes C-klass, Audi A4 eller Lexus IS. Medan de flesta fortfarande trodde att Tesla drogs med produktionsproblem hade de blivit den största leverantören av mellanklass premium-sedaner i USA.

Det var två månader sen. Tesla har inte stått still sedan dess – bara konkurrenterna. (Eller rent tekniskt stod de ju heller inte stilla för de har ju backat.)

Tesla säljer nu fler Model 3 i USA än BMW 3-serie, Audi A4, Mercedes C-klass och Lexus IS – sammanlagt.

Nu är det inte tal om konkurrens längre, Tesla dominerar hela segmentet med över 50% i marknadsandel. De 14,250 Model 3 Tesla har levererat i juli kan jämföras mot de 3,185 3-series BMW levererade i USA samma månad, eller de 3,841 C-klass Mercedes gjorde. Även om vi lägger ihop 2-, 3-, 4- och 5-serien levererade BMW sammanlagt bara 9,502 i USA i juli. Det blir nog många sömnlösa nätter i Bayern nu. Utvecklingen på världens näst största bilmarknad ger en fingervisning om vad som kommer hända när Tesla släpper sin Model 3 i fler länder.

Som jämförelse kan man också nämna Volvo, som levererade 8,622 bilar i USA i juli, alla modeller sammanlagt. Tesla levererade samma månad 16,775 bilar i USA (Model S, X och 3 sammanlagt) – nästan dubbelt så många.

Tesla är nu dubbelt så stor som Volvo i USA.

Vilken personbil som sålde bäst i USA förra månaden? Det var Toyota Corolla med 26,754 levererade bilar. På delad andra plats kom Honda Civic och Toyota Camry med exakt 26,311 bilar var. Fjärde plats Nissan Sentra (19,352), femte Honda Accord (24,927), sjätte Nissan Altima (16,015)…

Tesla Model 3 var USA-s sjunde mest sålda personbil förra månaden.

Räknar vi även in pick-up trucks och jeepar kom Tesla Model 3 på artonde plats (med Ford F-series som vinnare med 70,949 levererade bilar).

Tagged , , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
 • Johannes Brorsson

  Hur får du det till en sjätte plats? Jag tycker att det ser ut som att Model 3 ligger på plats 8.

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Hoppla, Honda Accord föll bort ur listan, har lagt till nu. Tack!
   Tesla ligger på plats 7 med 14,250 levererade Model 3. På plats 8 ligger Hyundai Elantra med 13,753 bilar.

   (Originalartikeln jag länkar till räknar felaktigt med 13,500 Model 3 – men det är vad som TILLVERKADES under juli månad, inte vad som LEVERERADES till kunder. En del bilar som levererades under juli månad tillverkades i slutet av juni. 14,250 bilar är vad Tesla har rapporterat in som levererade under juli och det är den siffran som ska jämföras mot vad de andra tillverkarna också levererade.)

 • rate

  Som det säkert oxå framgår så går tesla i konkurs. Det har man sagt sen starten men ändå så finns de kvar o ökar. Man kan ju undra om de bilbolagen skulle bygga upp samma organisation på 10-15 år. Jag tror nog om tio år så är säkert tesla vinstgivande, då har de gjort alla tunga investeringar och utveckling. Då blir det fest

 • Pefreli

  Kul för Tesla!

  Men att de levererar mkt bilar nu är ju inte så konstigt mtp att de har sisådär 500.000 som står i kö på Model 3, undertecknad inkluderad.

  Det hade varit intressant att se hur pipelinen med nya kunder fylls på efterhand som de levererar Model 3.

  Kommer det in nya reservationer i motsvarande mängd som leveranserna sker så hade jag varit än mer orolig om jag ansvarat för t.ex. BMW USA…