Teslab

Teslab

Ben & Will som driver företaget happyfuncorp.com har släppt betaversionen av en något annorlunda Teslaapp.

Teslab som appen heter visar de vanliga detaljerna om din Teslas förbrukning, körsträcka, senaste laddning, etc. men lägger till en helt ny dimension genom att du även kan tävla mot andra Teslaägare.

Varje Supercharger har till exempel en “major” – personen som har laddat flest gånger där. Eller om du istället ska satsa på att försöka bli den som har kommit längst på en laddning idag? Eller låsa upp utmärkelsen “Speed Demon”? Du kan tävla mot communityn i stort – eller välja din motståndare för en privat kompisutmaning.

Teslab finns nu i betaversion för både Android och Apple-mobiler. Man anmäler sig som betatestare på deras sajt. Appen är starkt USA-centrerat än så länge – de behöver nog få lite europeiskt input på hur man mäter förbrukning och liknande enligt SI-standard.

 

Även Tesla Motors officiella app håller på att förnya sig. Appen har i stort sett likadant ut de senaste 4 åren, men nu ska den piffas upp med ny grafik, färre skärmar man måste bläddra mellan för att slå på saker, och man ska även kunna få en skärmwidget där man ska kunna se bilens laddstatus och bla låsa upp bilen utan att först behöva öppna Tesla-appen.

 

Tänk dock på att alltid ha med dig nycklarna till bilen, även när du har startat din Tesla med mobilen! Det fick en amerikansk Teslaägare bittert erfara häromveckan när han körde ut med sin bil i öknen utanför Las Vegas. När han sedan skulle åka hem kunde han inte starta sin bil – mobilen saknade täckning! Hans fru fick springa 3 km tills hon hittade mobiltäckning och kunde ringa en bekant som fick åka och hämta nyckeln. Även i Sverige har vi gott om dalgångar och parkeringshus där täckning saknas. Bli inte strandsatt!

 


TCS ett år sedan: Bråkdelar av en Tesla

Hur farliga är de elektromagnetiska fälten i en elbil? Vi tog en magnetfältsmätare och satte oss i en Tesla. Resultatet blev ganska så förvånande.

Tagged . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
 • Surfaren

  Major för SuC i Väsby lär bli en taxichaffis, om taxigänget får veta om denna app…

 • Joakim

  ” Hans fru fick springa 3 km tills hon hittade mobiltäckning och kunde ringa en bekant som fick åka och hämta nyckeln”
  Varför låste hon inte upp den då istället????

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   För att bilen fortfarande inte hade täckning. Bilen behöver också mobilaccess för att kunna ta emot kommandot för att starta.

   • Joakim

    Haha, ja självklart…
    Kunde ju puttat bilen…3km…

 • Seregon

  mayor = borgmästare, inte major.