Teslamiljonärerna

vonAnka

Teslas aktiekurs har niodubblats det senaste året. För ett år sedan var kursen motsvarande $68. Nuförtiden över $600. Den som köpt Tesla-aktier i fjol har fått se värdet av sitt innehav mångdubblas sedan dess. Tesla-aktien har i åratal ansetts vara våldsamt övervärderad – men dess kurs har ändå stadigt fortsatt klättra uppåt.

Många av våra medlemmar har fått upp ögonen inte enbart för Teslas bilar utan även för själva företaget. De som köpte sina aktier i fjol (eller vissa redan för flera år sedan) har tjänat avsevärt på dem sedan dess. Vi frågade våra medlemmar hur mycket de hade tjänat på sina aktieinnehav?

MycketDeg

Många av våra medlemmar har tjänat hundratusentals kronor på sina vågade investeringar. En tredjedel av dem som svarat på undersökningen till och med miljoner!

I diskussionen på vårt online forum berättar folk hur de kunde köpa sin Tesla bil för vinsten på sina Tesla aktier. Och vissa av våra medlemmar har till och med lyckats bli ekonomiskt oberoende tack vare sin satsning!

Naturligtvis har man dock inte på riktigt tjänat pengarna förrän man faktiskt säljer aktien. Vilket medför ett dilemma: när ska man sälja? Säljer man för tidigt och aktiekursen fortsätter stiga har man på något sätt “förlorat” pengar man skulle fått om man bara haft lite mer is i magen (en filosofisk fråga). Men väntar man för länge och aktiekursen börjar sjunka minskar ens förtjänst.

cauliflower-goat-cheese-souffleSå sent som i tisdags förra veckan varnade Teslas VD Elon Musk för att aktiekursen kan bli “krossad som en soufflé under en slägga” om företaget inte fortsätter förbättra sina vinstmarginaler. Mycket av “Tesla soufflén” består just av förhoppningar inför framtiden, att företaget ska behålla sin ledning, fortsätta expandera och få en dominerande ställning som biltillverkare i framtiden.

Så länge investerare tror på Teslas framtid kan våra medlemmar fortsätta njuta av sin soufflé.

 


TSLAraketTCS ett år sedan: Börsraketen TSLA

Hängde du på låset och köpte dina Tesla-aktier redan i maj 2013 när de först släpptes kostade de motsvarande $3.50. Idag är samma aktie värd över hundrasjuttio gånger så mycket!
Inte 170 procent. 170 gånger. :shock:

Bookmark the permalink.
 • Mocke

  Inte så förvånade då det krävs att man har det gott ställt för att ha råd med bilar för nästan miljonen.
  Då har man också marginaler att satsa pengar.
  Är själv aktieägare. tänkte köpa en mängd när det låg på 170. (men det var också då tesla var veckor från konkurs). Så det var friskt vågat, man skall bara satsa det man har råd att förlora och de mångmiljönärarerna har gått in med flera hundra tusen.) själv nådda jag upp till knappt 100 000 på en satsad månadslön.

  • Andy

   Jag tror att du tänker på maj-juni 2019 när aktien var nere på 178. Tesla var inte nära konkurs då utan hade stabil produktion och leveranser. Däremot nämnde Elon tidigare att Tesla hade varit “single digit weeks” från bankrutt under våren 2018. Det låter mer dramatiskt än vad det var. Single digit weeks betyder mindre än 10 och Tesla hade god tillgång till pengamarknader så risken var nog rätt låg ändå. Om ett företag har nästan en halv miljon reservationer på en produkt som kunder är beredda att betala mer än en halv miljon för så är det trots allt ett mycket gynnsamt läge.

 • Storapa

  Köpte en Snickers för 10kr hösten 2013. Kan inte sluta tänka på vad den “kostade” mig nu när jag inte köpt Tesla aktier istället.. Alla stearinljus frugan köpt är rätt bortkastade också. Och barnen kostar inte längre nån miljon till 18-årsdagen (iofs några år kvar, kanske hinner vända)..

 • http://Top12.se Top 12

  Har aldrig köpt en lott eller spelat på bingolotto, men har inte sålt mina Tesla aktier heller, så inte tjänat en krona än, kan fortfarande förlora pengar. Men just nu känns det bra.