Teslas aktieägarmöte

Elon

Tesla hade sitt årliga aktieägarmöte i går.

Elon Musk fick börja med att åter igen betona att Tesla inte har problem med efterfrågan efter bilarna utan tvärtom tillverkar så många de bara kan. Speciellt blankare kan inte förstå hur folk skulle vilja köpa elbilar och har de senaste elva åren envist hävdat att nu har Tesla sålt elbilar till alla fanatiker, nu tar väl efterfrågan slut. Kvartal efter kvartal. När det i själva verket bara blir fler och fler elbilsfrälsta.  Vi på Tesla Club Sweden har tex märkt en ny rejäl rusch av Tesla Model 3 beställningar den senaste månaden, efter att dragkroken släpptes till bilarna. Elon Musk hoppas det här kvartalet kommer bli en rekordkvartal.

Han avslöjade även att de köpte in Maxwell Technologies för att de hade flera viktiga patent och teknologier för att göra batteritillverkning snabbare och billigare. Detaljer om detta kommer avslöjas i ett separat event senare i år.

Amerikaner var väldigt intresserade av Teslas pick-up lastbil som kommer visas upp senare i år. Hoppas Tesla inte tror den kommer sälja lika bra i Europa som i USA.

Tesla kommer snart även lansera sin egen försäkring. Istället för att samarbeta med försäkringsbolag ska de själva försäkra bilarna. Hoppas de inser de måste tillhandahålla vagnskadeförsäkring de tre första åren i Sverige – det är ett unikt svenskt företeelse som inte förekommer utomlands.

Angående tidsplaner kom Elon Musk med självironiska uttalandet “Jag är ibland lite optimistisk när det gäller tidsplaner, det är dags ni får reda på det.” :-)

Angående europeiska fabriken upprepade han löftet att Tesla kommer avslöja var de kommer bygga den innan årets slut. (Fast förra gången gällde löftet fjolåret…) Elon betonade åter att det behövs en europeisk fabrik för att få ner de europeiska priserna.

Nedan video visar dessa och andra frågor som besvarades under mötet:

Bookmark the permalink.