Teslas nya Supercharger V4

Tesla Investor Day avslöjades det att företaget har redan börjat installera de första V4 snabbladdarna i Europa. Sedan dess har Tesla-entusiaster över hela kontinenten letat efter var de första laddarna kommer hamna. Nu har YouTubern electricfelix hittat dem i nederländska Harderwijk.

Förvånansvärt lite är känt om de nya snabbladdarna. Det ryktas om att de ska stödja 350 kW laddeffekt och 900 V. Fast den spänningen kommer endast Teslas kommande Cybertruck stödja – och den planeras inte exporteras till Europa.

Enligt läckta planritningar för Supercharger laddstationen i Danwers, Massachusetts kommer Supercharger V4 stolparna bli högre än de äldre V2 och V3 stolparna, men laddhandtaget kommer vara i samma höjd som förut. Stolparna är inte ihåliga längre utan kabeln ligger på utsidan. En välkommen nyhet för alla bilister med andra elbilar än Tesla är att laddkabeln blir betydligt längre än idag.

Hittills är endast 4 av de planerade 16 Supercharger snabbladdarna monterade i Harderwijk och Tesla var noga med att alltid dölja dem i skyddsplast. Electricfelix lyckades dock filma lite även när plasten togs bort och laddstolpen öppnades upp.

Stolpen kommer ha liknande lysande TESLA bokstäver som dagens Superchargers. Den verkar inte innehålla egen kraftelektronik utan det hamnar fortfarande i elskåp i närheten.

Det blir spännande att se när och var de första Supercharger V4 kommer dyka upp i Sverige!

Bookmark the permalink.