Thunder Power

ThunderPower

Här på Tesla Club Swedens nyhetssidor har vi ofta hävdat att framtidens konkurrenter till Tesla kanske inte alls blir de traditionella biltillverkarna. Precis som det inte blev Nokia och Ericsson som tog upp kampen med iPhone utan den dittills i mobilsammanhang okända Samsung.

Nu kliver ett Taiwanesiskt företag fram med en framtida konkurrent till Tesla Model S. Tycker du att du har hört företagsnamnet Thunder Power förut, men kan inte komma ihåg var? Kolla på din skruvdragare! Thunder Power är ett utav världens största tillverkare av elhandverktyg.

För dem ter det sig naturligt att utnyttja sina kunskaper om batterier och elmotorer även i större sammanhang. Konceptbilen som de visade upp på Frankfurtmässan är väldigt lovande på pappret: 125 kWh(!!!) batteripack som ger 65 mils räckvidd, 0-100 km/h på under 5 sekunder och 250 km/h i toppfart. Och allt detta för 65,000 Euro. Bilen kommer tillverkas i Kina och lanseras år 2018. Äntligen en intressant utmanare till Tesla Model S!

Elbilen i Sveriges Fredrik Sandberg intervjuade Thunder Powers chefsingenjör Peter Tutzer i senaste numret av tidningen. Ett utav svaren var väldigt olik allt vi brukar höra från traditionella biltillverkare. På frågan kommer man kunna välja andra batteristorlekar än 125 kWh svarade han “Nej, varför ska vi kompromissa med det?” :-)

Något man kan välja mellan är motorn på 308 eller 430 hk, och två- eller fyrhjulsdrift. Peter Tutzer utesluter heller inte samarbete med Tesla Motors kring laddinfrastrukturen, att köpa in sig i Superchargernätverket.

Vi ser fram emot en intressant bil från en intressant aktör! Gör bara något med bilens nos snälla.

 


TCS ett år sedan: Model S fick 5 stjärnor i Euro-NCAP

Det är få bilar som har fått 5 stjärnor av både Euro-NCAP och NHTSA – Tesla Model S är en utav dem. För ett år sedan gick vi igenom testprotokollet och hittade flera guldkorn i det.

 

Bookmark the permalink.
 • Jens Christian Haslund Nielsen

  Mycket intressant specifiktation! Jag hoppas den blir verklighet, men de borde göra något åt designen, den är inte snygg.

 • susancstutzman

  The weakening of the country will now continue

 • susancstutzman

  until Stress & Strife coupled with impending

 • susancstutzman

  race wars will make it easy to declare MARTIAL

 • susancstutzman

  LAW. The Press will be stopped from reporting

 • susancstutzman

  Government