Trådlös laddning i Model 3

abltc7abb3nbnq_retina~01

Nej, vi snackar inte om trådlös laddning av Tesla Model 3, utan om trådlös laddning i bilen.

När du köper Premium utrustningspaketet till din Tesla Model 3 får du en ladd-docka till din mobil i mittkonsollen. Med den får du två olika sladdar, för Android och iPhone telefoner som du kan sätta fast under plattan så den passar din telefon. När du ska ladda din mobil ska den alltså träs på plats så laddkontakten hamnar precis rätt och slinker in i mobilens uttag.

Tycker du det låter lite väl gammaldags kommer Teslawirelesspad till räddning. De har utvecklat en ersättnings laddplatta som passar på samma ställe som Teslas original, men erbjuder trådlös laddning istället för sladdarna.

Plattan använder sig av Qi standarden som passar flera iPhone, Samsung och Nexus telefoner.

Förvänta dock inte blixtrande snabbladdning av plattan, den är ju kopplad till Model 3 telefon USB kontakterna som ger endast 1A ström (av nån anledning är just de kontakterna ganska begränsade, de andra USB kontakterna i Model 3 ger 2.4A).

Tillbehörsmarknaden till Tesla Model 3 börjar sakta vakna till liv. Vilka tillbehör skulle du vilja se dyka upp till bilen? Skriv dina synpunkter i kommentarsfältet nedan!

Bookmark the permalink.
 • Niklas Lagesson

  Hade gärna sett takräcke och eventuellt dragkrok…men jag antar att det inte lär dyka upp förrän till dual motor börjar produceras

  • Chell

   Ja. Takräcke och DRAGKROK. Det vill vi ha.

 • Tanaxia

  Hade varit fränt med inbyggda solpaneler i bilens tak för laddning när man står parkerad utomhus (exempelvis för dom som bor i stan och kanske inte tar bilen till jobbet varje dag).

  • Desplow

   I Kalifornien eller i Italien kanske. Norr därutöver är det knappast mödan värt.

   • Tanaxia

    Håller inte med.