Tre korvar

TeslaE

En vecka sedan ansökte Tesla Motors om att få registrera tre horisontella streck som varumärke. Elon Musk sa redan för ett år sedan att trean i Tesla Model 3 skulle skrivas med tre horisontella streck. Genom att de strecken ser likadana ut som E-t i TESLA kan man då av misstag utläsa modellbeteckningen som “Tesla Model E” – beteckningen Ford emotsatte sig när det begav sig.

Med tanke på att det endast är några få dagar kvar till Tesla Model 3 visas upp för allmänheten är det förvånansvärt sent som Tesla Motors ansöker om registreringen av varumärket. Det blir intressant att se vad som kommer att stå på bakändan av bilen som visas upp på torsdag kväll. (Se nedräkningen uppe till höger här på sidan.) Vi är dock tacksamma att i skrift så ska man skriva Tesla Model 3 med vanlig arabisk trea. I Sverige går tankarna onekligen till en annat varumärke med “tre korvar” ;-)

 


General Motors släppte ovan klipp som en liten pik till Tesla Motors: medan ni ska visa upp er framtida elbil har vi redan påbörjat förserieproduktionen av vår, och kommer börja leverera Chevrolet Bolt redan i år. Därmed kommer GM onekligen att bli först med en billig elbil med rejäl räckvidd på marknaden – frågan är hur länge de kan njuta av det?

Tagged , . Bookmark the permalink.