Tyskbyggda Teslor testas i Norge

Berlin_preprods

Tesla har nu tillverkat över hundra bilar i sin nya bilfabrik utanför Berlin. Det handlar dock om förseriebilar, ej avsedda att säljas utan för att kalibrera tillverkningsutrustning och öva arbetarna.

Drönare som har flugit över Giga Berlin har fotograferat över hundra Tesla Model Y uppradade utanför fabriken. Tesla provkör dem nu på testbanan på fabriksområdet och vägarna runtomkring.

Men vissa av bilarna har åkt betydligt längre än så. Uppmärksamma norska elbilister hittade flera tysktillverkade Tesla Model Y som vintertestades i vårt västra grannland.

Berlin_MY

Bilarna hade tyska registreringsskyltar – men en av dem hade till och med norsk skylt. Det är VIN-numret synlig i nederkanten av vindrutan som avslöjade bilens ursprung:

Berlin_VIN

B-et i 11:e positionen står för “Berlin”.

Den norskregistrerade bilen bjöd på ännu en överraskning: den är typgodkänd för 562 kg lastvikt. De kinatillverkade Model Y hade endast 390 kg tillåten lastvikt i Norge, vilket onekligen var i lägsta laget för en femsitsig SUV.

Finns bilarna i Norge är chansen stor vi lär se dem i Sverige också. Så ut och leta och håll ögonen öppna! Kika på VIN-numren på bilarna vid Supercharger stolparna. Speciellt dem med tyska registreringsskyltar. Vem blir först med att se en tysk-Tesla?

Bookmark the permalink.