Uppdaterad Tesla Model 3

 

M3pearlwhitemulticoat

Beställer du en Tesla Model 3 idag får du kanske en annan bil levererad än dem på bilderna i designstudion? Fler och fler rykten cirkulerar om att Tesla har gjort några större förändringar på de bilar som nu levereras från deras bilfabrik i Fremont.

Tesla Model 3 har i stort sett sett likadant ut ända sedan de första bilarna levererades för tre år sedan. Men nu verkar det vara dags för ett om inte ansiktslyft så i alla fall flera rejäla förändringar. Vi börjar med dem som vi har bilder på:

M3nyCenterConsole

Mittkonsolen sägs bli helt omdesignad. Det blanka, lättrepade pianolacket har ersatts med matt finish. Nya mittkonsolen har ett mer “klassiskt” utseende med (vegan)läder och kromdetaljer. Stora vipp-luckan har ersatts av en skjutbar lucka liknande dem i Model S och X. Mobilhållaren är kvar men dess fysiska kontakter har ersatts av trådlös Qi-laddning.

Det som inte syns på första spionbilden är att det ryktas att Tesla även har inkluderat lagringsmedia för kamerorna. Ett annat rykte gör gällande att USB-porten för lagringsmediet bara flyttats till inuti det låsbara handskfacket, att man fortfarande måste själv skaffa (rätt) USB-minne men det blir svårare för tjuvar att stjäla det.

M3newFrunk

Frunken har blivit en aning mindre. Skillnaden handlar om några centimetrar men startade genast spekulation om “varför”? Många tror och hoppas att Tesla ska introducera samma värmepump i Model 3 som Tesla Model Y har fått. Värmepumpen tar mer plats vilket skulle förklara minskade storleken på frunken. Det är sedvanlig utveckling hos Tesla att de första bilarna har enorma frunk – som sedan minskas för varje ny funktion som introduceras i bilarna som tar mer och mer plats under framhuven. Dagens Tesla Model S har mycket mindre frunk än de första modellerna hade, innan fyrhjulsdrift, Bioweapon Defense Mode med mera.

Anledningen till att ingen vet med säkerhet vilka nya finesser Tesla hade introducerat i bilarna är på grund av att vi är i början av det nya kvartalet. De bilar som tillverkas i Fremont just nu körs ombord på båtar och ska exporteras till Europa. Det är i andra halvan av kvartalet Tesla levererar bilar till amerikanska marknaden. Innan båten har nått hamn, innan bilarna har nått till kunder har vi bara enstaka spionbilder att förlita oss på. Innan Tesla ändrar i sin design studio vet vi inte med säkerhet vilka av dessa förändringar är på riktigt.

Förutom ovan förändringar som vi i alla fall har något slags bildbevis på ryktas det att Tesla även kommer införa dessa förändringar:

Chrome delete – bilarna ska kunna beställas utan kromlister runt dess fönster.

Elbaklucka – Tesla Model 3 sägs få samma elbaklucka med motoriserad öppning som övriga Teslamodeller har.

Flerglasruta – bilens fönster sägs få dubbla isolerglas som ska förbättra både deras värme- och ljudisolering.

Ny beklädnad – interiören sägs få ny interiör beklädnad på sido- och takbalkarna i ett mörkare material.

Fälgar – det ryktas om nya fälgar, både 18 tums Aero-fälgarna och 19 tums Sport-fälgarna får förnyad utseende.

Många rykten som sagt – men inget officiellt från Tesla än. Beställer man en Tesla Model 3 på företagets hemsida står det uppskattad leveranstid november. Betyder det att ovan ändringar -om de blir av- kommer först i bilar som levereras senare? Eller kommer några kunder få överraskning vid leverans? Många frågor utan svar än så länge.

Men en sak är säker: de funktionsmässiga ändringarna är till det bättre. Det som kan tala emot nya Model 3 är personlig smak, ifall man gillar nya utseendet eller inte.

 

Tagged . Bookmark the permalink.